Vijesti Društvo Udruženje žena obilježilo Dan borbe protiv trgovine ljudima

Udruženje žena obilježilo Dan borbe protiv trgovine ljudima

0

1

Udruženje žena „Derventa“ dugi niz godina radi na prevenciji u borbi protiv trgovine ljudima jer je potrebno raditi u kontinuitetu na osvješćivanju građana o ovom zlu.

Drugi decembar se u cijelom svijetu obilježava kao Dan borbe protiv trgovine ljudima, u okviru projekta “16 dana aktivizma žena u borbi protiv nasilja” Udruženje žena „Derventa“, kao članica Mreže bosanskohercegovačkih organizacija za borbu protiv trgovine ljudima RING, organizovalo je kampanju podjele propagandnog materijala u lokalnoj zajednici. Na taj način se Udruženje uključilo u zajedničku akciju „Spriječimo trgovinu ljudima“.

– Žrtve trgovine ljudima su muškarci, žene i djeca, bez obzira na porijeklo, rasu i nacionalnu pripadnost. Žrtve trgovine ljudima nisu svojom voljom pristale da budu trgovane one su prevarene i prisiljene na iskorišćavanje u svrhu prosjačenja, radne, seksualne i svake druge eksploatacije. Žrtve su izložene raznim vrstama nasilja i traume nose cijeli život. Trgovina ljudima je opasan kriminal, a za trgovce izvor velike zarade, poručuju iz Udruženja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here