Vijesti Društvo Uređenje zgrade vatrogasne jedinice Derventa

Uređenje zgrade vatrogasne jedinice Derventa

0

Derventska Teritorijalna profesionalna vatrogasna jedinica, uložila je oko 28 hiljada maraka za uređenje fasade i unutrašnjosti zgrade vatrogasne jedinice. Sredstva za ovu investiciju je obezbijedio Vatrogasni Savez Republike Srpske iz fonda solidarnosti za investiciono opremanje vatrogasnih jedinica.

Vatrogasni dom, poslije renoviranja
Vatrogasni dom, poslije renoviranja

– Uspjeli smo da uradimo fasadu, krečenje prostorija i farbanje stubišta sopstvenim radom, jer su radnici iz naše vatrogasne jedinice, uglavnom obavili većinu poslova. To je dalo novi izgled zgradi i vatrogasnom tornju, što je doprinos uređenju grada, kaže komandir Vatrogasne jedinice Novo Pjeranović i naglašava, da je toranj osoposopbljen za vanjsko penjanje, što rijetko koja vatrogasna jedinica ima u bližem okruženju.

Vatrogasni dom, prije renoviranja
Vatrogasni dom, prije renoviranja

U derventskoj vatrogasnoj jedinici kažu, da su u toku ove godine imali više od 140 intervencija na požarima, pa se može reći da se intervenisalo skoro svaki drugi dan. Najčešći uzroci požara su loše i dotrajale elektroinstalacije i slabo održavanje i čišćenje dimovoda na zgradama, kao i nekontrolisano paljenje rastinja u toku ljetnog perioda na njivama i pored šuma.

Od značajnih aktivnosti vatrogasci ističu i uspješno angažovanje u ljetošnjim poplavama, gdje su spašavali imovinu i vršili dotur hrane ugroženim od poplava, i pored toga, što to nije glavni posao vatrogasaca.

Za iduću godinu, vatrogasci predviđaju značajnija ulaganja u opremanje vatrogasnom tehnikom, čime bi Vatrogasna jedinica u Derventi bila osposobljena za uspješnu interveniciju i zaštitu od požarnih opasnosti na teritoriji opštine.

Savko Pećić Pesa

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here