Vijesti Kultura i obrazovanje Uskoro rezultati konkursa za stipendije, ovo su iznosi podrške studentima i nadarenim...

Uskoro rezultati konkursa za stipendije, ovo su iznosi podrške studentima i nadarenim učenicima

0

stipendije derventa

Na konkurs za opštinsku stipendiju, raspisanog krajem 2018. godine, pristiglo je ukupno 114 prijava.

U toku je formiranje preliminarne rang liste budućih stipendista, đaka i studenata, koja bi trebala da bude objavljena uskoro.

Od 114 prijavljenih, 59 su učenici i oni ispunjavaju uslove konkursa, ali će stipendiju moći da dobije 10 nadarenih učenika iz obje srednje škole koji su tokom školovanja postigli odličan uspjeh i dobre rezultate na takmičenjima. Stipendije će učenicima biti isplaćivane u iznosu 70 maraka mjesečno.

Od 55 studenata koji su konkurisali, njih 49 ispunjava uslove konkursa, 4 studenta sa prve godine studija i 45 studenata sa viših godina. Studenti, kojima budu odobrena stipendije ,će mjesečno dobijati 110 maraka.

Osim novih stipendista, pravo na stipendiranje iz opštinskog budžeta ostvaruje i 89 studenata kojima su stipendije odobrene prethodnih godina.

Stipendije se studentima i učenicima isplaćuju devet mjeseci u toku budžetske godine, apsolventima šest mjeseci. Planirana sredstva u budžetu opštine za ovu namjenu su na prošlogodišnjem nivou i iznose 209.000 KM.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here