Vijesti Društvo Uvedena zabrana kretanja tokom vaskršnjih praznika

Uvedena zabrana kretanja tokom vaskršnjih praznika

1

Republički Štab za vanredne situacije donio je odluku da se u Republici Srpskoj uvede policijski čas u vrijeme vaskršnjih praznika.

Zabrana kretanja naređuje se od petka u 15 časova do subote u 5 časova, te od subote u 15 časova do ponedjeljka u 5 časova, rečeno je u obraćanju javnosti nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Donesen je i zaključak da se penzionerima dozvoli kretanje sutra (četvrtak, 16. april) od 7 do 10 časova kako bi mogli da obave obaveze.

Svi zaključci su doneseni zbog sprečavanja širenja virusa korona.

Od zabrane su izuzeti zdravstveni radnici koji su na zadatku, osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnici MUP-a i agencija za sprovođenje zakona, organizacije koja vrše javna ovlašćenja, osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, osobe kojima MUP izda dozvolu za kretanje, kao i domaći i strani prevoznici koji moraju imati odgovarajuću dokumentaciju.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here