Vijesti Društvo Vatrogasci intervenisali tokom čitavog dana: Paljenje rastinja bez dozvole izazvalo je veće...

Vatrogasci intervenisali tokom čitavog dana: Paljenje rastinja bez dozvole izazvalo je veće vatrene stihije – FOTO/VIDEO

0

Uprkos apelima vatrogasaca na pridržavanje mjera opreza, paljenje rastinja izazvalo je veće vatrene stihije u nekoliko seoskih područja u Derventi.

Svemu je pogodovao i jači vjetar koji je dodatno razbuktao vatru, tako da su plamenom zahvaćene površine od oko 12 kilometara u Dažnici, Bosanskim Lužanima, Novim Lužanima, Omeragićima i Gornjem Detlaku.

Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Derventa danas nije bio upućen ni jedan zahtjev za paljenje vatre na otvorenom, a zbog vremenskih uslova ne bi ni mogli dobili saglasnost, kaže starješina Slaven Pijetlović.

I pored svih upozorenja o opasnostima koje može izazvati nekontrolisano spaljivanje biljnog otpada i niskog rastinja kad su ispunjeni svi uslovi za širenje požara, danas je na području grada Dervente došlo do požara na više lokacija, koji su zahvatili veće površine gorivog materijala, kaže Pijetlović.

Većina požara je srećom lokalizovana.

U Novim Lužanima požar je ugašen prije par minuta, a u Gornjem Detlaku je bila borba „prsa u prsa“ sa vatrenom stihijom. Ipak, zaustavili smo dalje širenje i trenutno se radi na potpunom gašenju požara, kaže Pijelović.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here