Vijesti Kultura i obrazovanje Već 17 godina ljude povezuju stihovima: Završeni Međunarodni Ilindanski pjesnički susreti „Prljača...

Već 17 godina ljude povezuju stihovima: Završeni Međunarodni Ilindanski pjesnički susreti „Prljača 2018“

0

Dodjelom nagrada i zahvalnica autorima najboljih stihova i onima koji su podržali manifestaciju, završeni su „Vihorovi“ dvodnevni 17. Međunarodni Ilindanski pjesnički susreti „Prljača 2018“.

Na ovogodišnji konkurs na temu ljepota voda odazvali su se pjesnici iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Njemačke i iz cijele BiH, rekao je predsjednik „Srpskog književnog kluba „Vihor“ Nenad Simić.

Pristiglo je 75 radova, među kojima je žiri odabrao i nagradio one najbolje. Predstavili smo i zbornik naših radova, a ovi susreti su postali mnogo više od manifestacije, jer mi već 17 godina povezujemo pjesnike i gradimo mostove među ljudima. To su prijateljstva koja traju i naš doprinos razvoju kulture, istakao je Simić.

Prema ocjeni žirija najljepšu pjesmu posvećenu ljepotama voda „Jezero senki“ napisla je Olivera Sinđelić.

Moj sin je ranije učestvovao na pjesničkim susretima u Derventi, dok je ovo moje prvo učešće. Nisam očekivala prvu nagradu, ali sam veoma srećna zbog toga, kazala je pjesnikinja iz Šabca.

Generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik opštine Milorad Simić, a sponzori Turistička organizacija opštine Derventa i mnogi drugi.

Ovo je jedna kulturna manifestacija koja dugo traje i kojoj lokalna zajednica uvijek rado pruža podršku. Godišnje objavimo više od deset knjiga derventskih autora, kazao je Simić ovom prilikom.

Boro Petković iz Dervente pobjednik je u kategoriji izbora pjesme na temu „Ukrinski vodeni cijet“, za pjesmu pod nazivom „Za koga cvijetaš leptiru“, dok je u kategoriji šaljiva pjesma pobjednik Gvozden Nešković sa pjesmom „Ribar Toma peca soma“.

Žiri za izbor najboljih pjesma činili su profesori Slaven Šmulja, Daliborka Malešević i Sanela Stanković.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here