Vijesti Veći dio uprave FK Tekstilac podnio ostavku

Veći dio uprave FK Tekstilac podnio ostavku

0

Predsjednik Upravnog odbora FK Tekstilac Zlatko Šogorović, te članovi ovog tijela Duško Reljić, Đorđo Reljić, Milomir Damjanović i Predrag Drinić sinoć su podnijeli ostavke predsjedniku kluba Siniši Ružojčiću.

Povećanje troškova vezanih za organizaciju i uobičajno funkcionisanje kluba, te istovremeno manje interesovanje sponzora i nedovoljna izdvajanja iz budžeta lokalne zajednice razlozi su zbog kojih je donesena ovakva odluka, kaže Šogorović.

S obzirom da nemamo potrebna sredstva za normalno funkcionisanje kluba smatram da bi teško zadržali status prvoligaša zbog čega smo se odlučili povući. Zahvalio bih se svim saradnicima, a posebno najvećem finansijeru u upravi kluba gospodinu Dušanu Reljiću jer je najzaslužniji za dobre rezultate i prvoligaški status kluba unazad četiri godine. Iskreno, smatram da je i previše sredstava i energije uložio u ovaj klub, zbog čega nije bilo neočekivano da ta izdvajanja smanji, obrazložio je Šogorović.

On se zahvalio i preduzećima „Geokop“, „Gatarić“, „MB Motors“ i „Tim Elektrotehnike“ koji su pomagali klubu za vrijeme njegovog mandata.

U upravi kluba su ostali predsjednik Skupštine Siniša Ružojčić i član Upravnog odbora Milanko Balešević kako bi organizovali nesmetan rad i početak priprema koji je veoma blizu.

Uradićemo sve da bi klub nastavio sa normalnim funkcionisanjem. Sve se desilo iznenada ali ćemo pokušati izabrati novi UO na narednoj sjednici Skupštine kluba koja ce se održati sredinom februara. Cilj nam je razgovarati sa svim zainteresovanim i okupiti novu upravu, kaže Ružojčić.

Inače, fudbaleri Tekstilaca bi trebali početi pripreme u ponedjeljak, 24. januara.

Za jednu takmičarsku sezonu klubu je potrebno oko 250.000 KM, od čega je 150.000 osigurano iz budžeta lokalne zajednice.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here