Vijesti Žunić zvaničnicima Rusije približio nelegalno delovanje visokog predstavnika

Žunić zvaničnicima Rusije približio nelegalno delovanje visokog predstavnika

1

Igor Žunić, član delegacije Narodne skupštine Republike Srpske koja se nalazi u višednevnoj posjeti Ruskoj Federaciji, predstavio je analizu na temu „Politička i pravna osnova za djelovanje Visokog predstavnika”.

Članovi delegacije učestvovali su na panel-diskusiji pod nazivom „Očuvanje tradicionalnih vrijednosti u savremenom svijetu: ruski i srpski pogled“, u okviru koje je Žunić predstavio aspekte svoje analize.

U Rusiji smo pokušali objasniti nelegalno djelovanje visokog predstavnika, a to je tema koja je otvorila brojne diskusije. Delegacija Republike Srpske uradila je sve što može na promociji svojih vrijednosti i zaštiti svojih prava, naveo je Žunić.

Panel diskusiju je organizovao Fond za podršku javnoj diplomatiji „Gorčakov“, ustanova koju je 2017. godine osnovao tadašnji ruski predsjednik Dimitri Medvedev.

Delegacija NS RS takođe se sastala sa predsjednikom Državne dume Vjačeslavom Viktorovičem Volodinom i tom prilikom je potpisan sporazum o saradnji između dva parlamenta.

Članovi delegacije su takođe položili vijenac i cvijeće na Spomenik neznanom junaku u moskovskom Aleksandrovskom parku, odajući tako počast svim borcima protiv fašizma.

Delegacija je prekjuče u Moskvi prisustvovala međunarodnoj izložbi i forumu „Rusija”, na kojoj su predstavljene raznolikosti ruske kulture, tradicije, vjeroispovijesti, istorije i savremenih dostignuća, a juče u Ambasadi Republike Srbije u Ruskoj Federaciji i komemoraciji povodom 25. godišnjice od početka NATO agresije na Srbiju.

Pored Zunića, delegaciju Narodne skupštine Republike Srpske čine Nenad Stevanović, Darko Banjac, Srđan Todorović i Aleksandar Trninić.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Ne poznajem Zunic Igora licno, ali sam ga dva puta slusao kad sam se natjerao da gledam taj cirkus od Skupstine. Bilo je to mozda prije vise od godinu dana, tada i nikad vise. Igor Zunic djeluje kao vrlo neobrazovan, neelokventan, sa jako ogranicenim vokabularom, krajnje dosadnim tonom i uopste veoma odbojnim nastupom. Kasnije sam cuo da je on cak neki funkcioner u toj stranci kojoj pripada. To mi je neshvatljivo, jer on djeluje krajnje odbojno. Ko ga nije slusao taj ne zna sta je muka. Kako ta stranka misli da privuce birace ili clanove sa takvim funkcionerima.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here