Vijesti Privreda Velika potražnja za rasadom iz plastenika porodice Čokić – VIDEO

Velika potražnja za rasadom iz plastenika porodice Čokić – VIDEO

0

Porodica Čokići iz Novih Lužana već 24 godine bavi se plasteničkom prozivodnjom i uzgajanjem nekoliko sorti paprike i paradajza. Takođe proizvode rasad ovih kultura, ali i krastavaca i lubenice.

U posljednih nekoliko dana velika je potražanja za rasadom, a kod Čokića je u rasadu nekoliko vrstva ovih kultura.

Sorte su prvenstveno odabrane holandske, a ne obične hibridne. Imamo po četiri vrste paradajza i paprika, te tri lubenice. Tu su i po dvije vrste patlidžana i krastavaca. Najviše se traži paradajz jabučar i volovsko srce, kaže Goran Čokić.

Čokići ističu da su zadovoljani sa prodajom jer uglavnom imaju iste mušterije, koje su prepoznali kvalitet. Svoje proizvode plasiraju u Derventi, Brodu, Doboju i Prnjavoru.

Nakon završetka ciklusa proizvodnje rasada povrća, u svojim plastenicima počinju da se baziraju na proizvodnju gotovih proizvoda uglavnom paprike i paradajza.

Nevrijeme u avgustu prošle godine napravilo je ogromnu štetu na plastenicima Čokića.

Plasenici ove porodice prostiru se na 2.250 kvadarta, a kada je o riječ proširenju kapaciteta, Čokići nisu optmisti da će do skoro toga doći. Prošle godine u avgustu, nevrijeme i grad pričinili su štetu veću od 5 hiljada KM.

Marljivim radom i trudom porodica Čokić je postala prepoznatljiva po kvalitetu svojih proizvoda a dugogodišnjim radom su stekli i reputaciju jednih od najboljih proizvođača rasada, ali povrća pod plastenicima.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here