Vijesti Kultura i obrazovanje Veliko interesovanje Dervenćanki: Vesna Dedić predstavila novi roman, posljednji u triologiji

Veliko interesovanje Dervenćanki: Vesna Dedić predstavila novi roman, posljednji u triologiji

0

Posljednji u nizu romana iz pera Vesne Dedić „Samo je tebe vredelo sresti“ predstavljen je večeras u Narodnoj biblioteci Branko Radičević. Ovo djelo je i završni dio trilogije koja obuhvata izdanja „Izgubila sam sebe“ i „Nemoj nikad da se vratiš“.

Poznata voditeljka je često gost BiH, a u Derventi je već održala dvije promocije do sada i uvijek se rado vraća, ističe.

Nakon objave mog prvog romana upravo sam iz vašeg grada dobila prvi poziv za gostovanje, a moja majka je ovdje pohađala Učiteljsku školu i ja sam vezana za ove krajeve od malih nogu, istakla je ovom prilikom.

Radnja novog romana prati Iskru, koju su čitaoci u prva dva nastavka doživjeli kao onu koja plaća svoje greške iz mladosti i opet voli, a u trećem dijelu je zrela četrdesetogodišnjakinja koja uživa pri pomisli da će je pamtiti kao onu koja je najlepše umjela da voli.

Život žena na Balkanu je pun prepreka i iako smo moderne žene i imamo karijere, opet naše najdublje probleme i misli gušimo u sebi, tako da nam ostaju romani, filmovi i pjesme da nađemo utjehu i možda poneko rješenje i pouku, istakla je Dedićeva, koji trenutno priprema novi roman čija će se radnja dešavati upravo u BiH.

Vesna je divna osoba i jedna od najčitanijih pisaca u našoj ustanovi, rekla je direktorica Biblioteke Mirjana Plisnić.

Njene knjige govore o ljudima i događajima iz svakodnevnog života i čitaoci se lako poistovjećuju sa tim likovima i svojim problemima i rješenjima. Trudimo se uvijekda na početku godine dovedemo nekog od poznatih pisaca i da tako otvorimo novu sezonu, rekla je Plisnićeva, dodajući da nas u februaru očekuje promocija nove knjige Steve Grabovca, koja je u izboru za NIN-ovu nagradu.

Tokom večeri Vesna Dedić je govorila o svojim knjigama, svom životu, ali i poslu kojim se bavi dugi niz godina. Osvrćući se na temu ljubavi koja je najzastupljenija u djelima koje piše, autorka je istakla da ljubav nikada neće nestati i da ona postoji u svakom čovjeku.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here