Vijesti Kultura i obrazovanje “Vihor”: Narednog vikenda 15. Međunarodni ilindanski susreti pjesnika

“Vihor”: Narednog vikenda 15. Međunarodni ilindanski susreti pjesnika

0

Petnaesti međunarodni ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2016” biće održani 6. i 7. avgusta u Derventi. Organizator susreta je Srpski književni klub “Vihor”, čiji predsjednik Savko Pećić napominje da je cijela godina posvećena obilježavanju 50 godina od pominjanja imena kluba “Vihor”.

13920907_10205514433700067_8684513348124884147_n

Očekuje se učešće više od 80 pjesnika i gostiju, koji će stići iz Crne Gore, Srbije, Holandije, Njemačke, Hr-vatske, Republike Srpske i BiH. Ovo je jedinstvena pje-snička manifestacija na kojoj pjesnici govore o ljep-otama prirode, voda, te šalju poruku za njeno čuvanje kao jednog od glavnih izvora čovjekovog opstanka i življenja.

Okupljanje i druženje pjesnika počinje 6. avgusta od 19 časova na gradskoj plaži “Patkovača”, a sutradan će na izletištu “Tešendić” u Donjoj Lupljanici u 12 časova biti održana centralna svečanost. Tradicionalno će biti obavljeno proglašenje najboljih pjesničkih radova pristiglih na nagradni konkurs.

Prvo mjesto pripalo je Lidiji Nožanić iz Srpca, drugonagrađeni pjesnik je Boban Paunović iz Požarevca, a treća nagrada pripala je pjesnikinji Mileni Drpi iz Modriče.

Nagrada “Ukrinski cvijet” pripala je Jasmini Hanjalić iz Sarajeva, a za šaljivu pjesmu nagrađena je Živka Vu-jić iz Banjaluke.

Manifestaciju podržava lokalna zajednica na čelu sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i jedan broj privrednih subjekata.

Derventski list

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here