Vijesti Kultura i obrazovanje “Vihor” učvršćuje kulturne veze sa Srbijom

“Vihor” učvršćuje kulturne veze sa Srbijom

0

Srpski književni klub “Vihor” iz Dervente učestvovao je juče u Novom Sadu na petom Sajmu zavičaja, a na osnovu višegodišnje saradnje i kontakata potpisan je Memorandum o saradnji i razumjevanju sa Udruženjem zavičajnih Srba “Korijeni” iz Sombora.

Memorandum su potpisali predsjednik “Vihora” i predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Nenad Simić i Milorad Đurđević, a u ime “Korijena” Mićo Trišić.

Memorandum je samo nastavak naše višegodišnje saradnje i uvod u veći oblik veza, a riječ je o pripremi bratimljenja koje će uslijediti na dan održavanja Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta “Prljača”, rekao je Simić, izrazivši zahvalnost i članovima i rukovodstvu Književnog kluba „Savovanje“ iz Šamca sa kojima su zajednički nastupili na održanom sajmu.

“Vihoraši” su predstavili dosadašnjnja izdanja članova kluba, promovisali manifestacije koje organizuju i druge aktivnosti i manifestacije grada Derventa, te su ovom prilikom uspostavili brojni poslovni kontakti i dogovori.

Trišić je naglasio da je današnji čin potpisivanja memoranduma stepenica ka većem obliku veza sa “Vihorom”.

Iako su naše veze i kontakti već godinama na visokom nivou, zahvaljujući Simiću i Đurđeviću koji su inicirali ovaj oblik saradnje, ovo postaje daleko ozbiljni oblik saradnje i razumjevanja, čije plodove i rezultate tek možemo očekivati, rekao je Trišić.

Sajam na kojem učestvuje 160 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Mađarske, Hrvatske otvorili su ministar za rad, zapošljavanje, boračka pitanja Vlade Srbije Nikola Selaković i ministar odbrane Miloš Vučević.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here