Vijesti Privreda Više od 900 zaposlenih: Najveći domaći lanac maloprodaje dolazi iz Dervente

Više od 900 zaposlenih: Najveći domaći lanac maloprodaje dolazi iz Dervente

0

Firma “Fructa Trade” iz Dervente, jedna od vodećih kompanija u BiH u sektorima prehrambene proizvodnje i prodaje, osnovana je 1995. godine, piše portal BiznisInfo.

Od nekadašnja tri zaposlena radnika na 300 m2 proizvodnog i prodajnog prostora, firma danas zapošljava više od 900 radnika i posjeduje 20.000 m2 proizvodno-prodajnog prostora.

U vlasništvu “Fructa Trade” nalazi se 38 “KORT supermarketa” u više od 25 gradova širom BiH, a nedavno su prodaju proširili i na Srbiju otvorviši prvi “KORT supermarket” u Novom Sadu.

Dušan Reljić

Zahvaljujući sredstvima Turske finansijske linije “Fructa Trade” nastavila je rasti i razvijati se.

Ponosni smo da smo u posljednjoj dekadi imali jedan od najbržih uspona na teritoriji BiH. Povećavamo proizvodne i prodajne kapacitete. Sretni smo da je svakog dana sve više zadovoljnih kupaca koji ostaju vjerni našim brendovima, kaže Dušan Reljić, vlasnik kompanije “Fructa Trade”.

Ističe da je zadovoljan činjenicom da su kroz posebne linije finansiranja dobili sredstva koja su im pomogla u povećanju kapaciteta i maksimizovanju dobiti.

Naši KORT marketi prisutni su širom BiH, a raduje nas činjenica da su i naši prehrambeni brendovi kao što su Tomico, Topingo, RD Kafa, Fruktako, Lider, Tomesko i Flora našli put na trpeze naših sugrađana. Odnedavno naše polu-pečene pekarske proizvode, hljeb, kifle i hamburgere izvozimo u Austriju, kaže Reljić, dodajući da je za jaku privredu veoma važno da ima na raspolaganju povoljna finansijska sredstva.

Proizvodnja u Fructa Trade se odvija u novoizgrađenim i moderno opremljenim proizvodnim pogonima koji zadovoljavaju sve evropske standarde proizvodnje i kvaliteta životnih namirnica, što potvrđuje i posjedovanje certifikata HACCP.

Inače, Turska finansijska linija desetogodišnji je projekt kojeg je pokrenula Vlada Republike Turske, i kojim je, putem BBI banke i Ziraat Bank, u Bosnu i Hercegovinu plasirano 150 miliona eura.

Riječ je o povoljnim finansijskim linijama namijenjenim za podršku privredi BiH.

BiznisInfo

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here