Vijesti Društvo Voditelji grupa za podršku ljudima sa iskustvom rata

Voditelji grupa za podršku ljudima sa iskustvom rata

0

U Derventi je održan drugi intervizijski regionalni sastanak voditelja grupa za podršku ljudima sa iskustvom rata.

Voditelji grupa za podrsku ljudima sa iskustvom rata

Na ovom sastanku prisustovali su voditelji grupa iz pet opština i to: Derventa, Prnjavor, Doboj, Modriča i Šamac.

Sastanak je dio redovnih aktivnosti u sklopu programa koji se već drugo godinu provodi u ovoj regiji. Kao što je javnosti poznato ovaj program obuhvata rad sa ljudima koji su u prošlom ratu imali traumatska iskustva i koji danas imaju dijagonosticiran postraumatski stresni poremećaj poznat kao PTSP.

Učesnici ovog sastanka su razmjenili svoja iskusta, probleme i aktivnosti koje su se dešavale u protekla tri mjeseca u radu grupa za podršku ljudima sa iskustvom rata. Tokom sastanka urađena je i evaluacija (ocjena uspješnosti) rada voditelja grupa u 2009. godini.

Opšti zaključak svih voditelja grupa sa ovog sastanka bio je da grupe formirane na prostoru navedenih opština sigurno koračaju putem koje im je postavila struka i iskustvo. Cjelokupni projekat se odvija pod nadzorom Centra za ratnu traumu iz Novog Sada.

Kako smo ranije obavijestili javnost, na području regije formirano je sedam grupa za podršku ljudima sa iskustvom rata. Najava voditelja iz regije je da postoji interes da se formiraju još najmanje tri grupe do kraja februara naredne godine.

Brzina formiranja novih grupa ulovljena je nedeostatkom financijskih sredstava i adekvatnog prostora za rad grupa u skoro svim opštinama u regiji. Na ovom sastanku dogovoreno je niz aktivnosti voditelja grupa za podršku ljudima sa iskustvom rata tokom 2010. godine.

Usvojen je i plan aktivnosti vezan za sledeću godinu. Veoma značajno vrijeme tokom sastanka usmjereno je u planiranje regionalne saradnje voditelja grupa iz naše regije i voditelja grupa iz Srbije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here