Vijesti Društvo Žalbe odugovlače izbor najboljeg ponuđača za izradu projekta rekonstrukcije OŠ “Nikola Tesla”

Žalbe odugovlače izbor najboljeg ponuđača za izradu projekta rekonstrukcije OŠ “Nikola Tesla”

0

Javna nabavka za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju OŠ „Nikola Tesla“ je usporena stalnim žalbama zbog čega se tenderska procedura i izbor najpovoljnijeg ponuđača za ovaj posao razvukla duže od četiri mjeseca.

U aprilu prošle godine, prilikom usvajanja Plana kapitalnih investicija, gradonačelnik je predložio izdvajanje sredstava za izradu projektne dokumentacije, ali je amandmanima tadašnje skupštinske većine taj projekat uklonjen, podsjetio je načelnik odjeljenja za finansije Mile Strinić na juče održanoj 14. sjednici Skupštine grada Derventa.

Ipak, već u decembru, prilikom usvajanja Odluke o raspodjeli suficita isti prijedlog je prihvaćen i odmah je raspisana javna nabaka. Otvaranje ponuda je trebalo biti 20. januara ove godine, ali je, nažalost, zbog pristiglih žalbi otvaranje ponuda odgođeno. Pristigle žalbe su proslijeđene nadležnoj Kancelariji za razmatranje žalbi /KRŽ/ kao drugostepenom organu. Kancelarija je odbila žalbu kao neosnovanu, dakle donijela odluku u našu korist, ali je isti žalilac pokrenuo upravni spor pred Sudom BiH, pojasnio je Strinić.

On je istakao da je u međuvremenu nastavljeno slanje žalbi, tako da je predmet ponovo kod KRŽ-a po drugom pitanju, te da je od otvaranja tenderske procedure pristiglo ukupno 6 žalbi i pokrenut upravni spor.

Kako nezvanično saznajemo žalbu, pa upravni spor, pokrenulo je preduzeće iz Istočnog Sarajeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here