Vijesti Društvo Zasjedao novoizabrani Savjet za bezbjednost saobraćaja: Otvoren veliki broj pitanja iz ove...

Zasjedao novoizabrani Savjet za bezbjednost saobraćaja: Otvoren veliki broj pitanja iz ove oblasti

0

Novоizabrani Savjet za bezbjednost saobraćaja održao je 24. januara prvu sjednicu na kojoj je razgovarano o aktuelnoj problematici u ovoj oblasti na području opštine.

Predsjednik ovog tijela Siniša Đekić je istakao da će nastojati da se i dalje radi na unapređenju rada Savjeta kako bi što bolje odgovorio povjerenim zadacima, a to je veća bezbjednost u saobraćaju.

– Osnovni cilj nam je zaštita prvenstveno djece, ali i ostalih učesnika u saobraćaju. S tim u vezi pokrenućemo i aktivnosti za izgradnju izdignutog platoa kod Osnovne škole “Nikola Tesla”, te ćemo, kao i prethodne godine, održati veći broj predavanja o ponašanju u saobraćaju u osnovnim školama, rekao je Đekić.

Načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Goran Jevtić je članove Savjeta upoznao sa planiranim aktivnostima u ovoj godini. Ove godine bi trebalo da se radi novi projekat regulacije saobraćaja s obzirom da prethodni, donešen 2004/05, nije moguće više primjenjivati, jer je grad, u međuvremenu, izmijenio izgled, a izgradnjom saobraćajnica sa kružnim tokom, nameće se i promjena regulacije saobraćaja.

On je istakao da će se ići u obnavljanje većeg dijela vertikalne signalizacije i u skladu sa ovim uputio apel policiji za većim angažovanjem u pronalaženju onih koji uništavaju saobraćajnu signalizaciju. I horizontalna signalizacija će, prema planu, takođe biti obnovljena u toku godine.

Na sastanku razgovarano o javnom prevozu putnika i autobuskim stajalištima, održavanju saobraćajnica nakon saobraćajnih nezgoda, o privatnim šlepama, o odražavanju saobraćajne signalizacije.

Po riječima Đekića Savjet će nastojati da se za sredstva koja su potrebna za realizaciju određenih projekta aplicira kod Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Sastav Savjeta
Savjet za bezbjednost saobraćaja imenovan je na 14. sjednici Skupštine opštine u sastavu Siniša Đekić,predsjednik i članovi Ljubo Bašić, Srđan Nović, Ljubiša Đurić, Mladen Dokić, Slaven Pijetlović i Slaven Teofilović. Članovi Savjeta imenuju se na period trajanja mandata Skupštine opštine, a razmatraju pitanja iz oblasti saobraćaja i predlažu mjere za unapređenje bezbjednosti saobraćaja. Takođe, Savjet inicira donošenje određenih zakonskih i podzakonskih akata u ovoj oblasti, te ostvaruje koordinaciju i saradnju sa republičkim organim uprave i drugim tijelima u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

derventa.ba

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here