Vijesti Društvo Nastavljeni građevinski projekti: U toku izgradnja puteva i Vatrogasnog doma

Nastavljeni građevinski projekti: U toku izgradnja puteva i Vatrogasnog doma

0

Ovih dana završeni su radovi na asfaltiranju puta u Gornjem Detlaku, dionica Legenovići-Čolići, u dužini od 250 metara, kao i pomoćne staze na igralištu FK „Tekstilac“ i prilaz terenu.

Izgradnja pomenute dionice je dio većeg ugovora o rekonstrukciji puteva, ulica i ostalih objekata.

Gradski stadion

U okviru projekta je završena rekonstrukcija trotoara i prostora kod Osnovne škole „Nikola Tesla“ i izgradnja stepenica koje vode na parking prostor kod Zelene pijace, asfaltiranje puta u Gornjim Ceranima na relaciji prodavnica-Dejanovići-Ćustići u dužini od 420 metara, koji je urađen zajedničkim sredstvima opštine i mještana, saopšteno je iz Opštinske uprave Derventa.

Danas je asfaltiran put Nagradići u Crnči, u dužini od 210 metara, a u toku su pripremni radovi u ulicama Pop Jovičina i Ozrenska i prema planu bi njihova rekonstrukcija trebala da bude završena u toku naredne sedmice.

U toku je i izgradnja novog Vatrogasnog doma, investicija vrijedna oko milion maraka.

Putevi se asfaltiraju, gradi se Vatrogasni dom i završavaju se poslovi ugovoreni još prošle godine. Raditi se mora, samo se moramo ponašati “valjano”. Iako situacija u kojoj se nalaze Derventa, ali i ostatak Republike Srpske zbog pandemije, nikome ne pogoduje, ali život mora da teče dalje i mora da se radi, rekao je Simić istakavši da su se posljednjih dana na evidenciju Zavoda za zapošljavanje u Derventi javila 54 tražioca posla, a privreda je u istom periodu potraživala 56 radnika.

On je rekao da derventska preduzeća uglavnom nesmetano posluju osim nekoliko firmi koje rade smanjenim kapacitetom zbog nedostatka repromaterijala ili nemogućnosti da izvezu gotove proizvode, a to su italijanska preduzeća „Amika“ i „Veneto shoes“, te domaća firma „Dado“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here