Vijesti Društvo Završeno snimanje filma “So” autora Vuka Pijetlovića

Završeno snimanje filma “So” autora Vuka Pijetlovića

0

Ovih dana spuštena je poslednja klapa na snimanju filma „So“, diplomskog rada mladog derventskog studenta režije Vuka Pijetlovića.

Višednevno snimanje u derventskom Centru za kulturu je uspješno okončano.

Utisci ekipe govore da su svi zadovoljni snimljenim materijalom, a takođe setom i derventskim gostoprimstvom. Sada počinje faza postprodukcije gdje ustvari i nastaje film u koju smo ušli par dana nakon zadnje klape. S obzirom na zadovoljstvo materijalom radimo pažljivo i ne požurujemo taj “živi proces”, kaže apsolvent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

U filmu igraju Miodrag Petrović, Bojan Kolopić i Miroslav Sinkić za koje režiser ima samo riječi hvale.

„So“ obrađuje odnos umjetnosti i traume kroz događaj blizak Dervenćanima. U pozadini ovog projekta, kojeg mladi apsolvent filmske i TV režije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci želi da pretače u film, jesu ratni zločini nad Srbima 1992. godine u Derventi.

Film prikazuje pripremanje predstave. U toku pripreme Goran, glumac, se susreće sa Ostojom, domarom u Centru za kulturu koji pri susretu dobija PTSP napad. Nakon Goranovog indirektnog proživljavanja strahota logora kroz Ostoju, ostaje mu pitanje da li da radi priču o Ostoji ili da nastavi priču koju već radi, otkriva detalje svoje ideje Pijetlović.

Želja mu je da snimi film i da ovaj svojevrsni omaž ljudima i gradu koji su teško propatili bude prikazan upravo u Centru za kulturu u godini u kojoj se navršavaju tri decenije od ovih događaja.

Projekat “So” na ovogodišnjem konkursu za filmske projekte studenata Katedre za film i televiziju Akademije umjetnosti banjalučkog Univerziteta nagrađen je drugom nagradom.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here