Vijesti Magazin Želite naučiti više o kafi i umjetnosti ukrašavanja najpoznatijeg napitka? Beogradski barista...

Želite naučiti više o kafi i umjetnosti ukrašavanja najpoznatijeg napitka? Beogradski barista održaće dvodnevni seminar u Derventi

0
Miroslav Skerlić

Ugostiteljski radnici u Derventi imaće priliku da od beogradskog bariste Miroslava Skerlića nauče tajne kafe, načinu pripreme ovog nezaobilaznog napitka, kao i o podešavanju i održavanju opreme na kojima se priprema. Poseban dio dvodnevnog seminara biće posvećen “lateartu” – umjetnosti ukrašavanja kafe pjenom od mlijeka, tačnije crtanje ukrasa i sličica.

Skerlić je svoje veliko profesionalno iskustvo stekao učestvujući na brojnim domaćim i stranim festivalima kafe, kao i organizujući teorijske i praktične obuke u kafeterijama širom Srbije. Trenutno je angažovan na nekoliko projekata.

Za baristu se jednostavno može reći da je to vrhunski poznavalac kafe, čiji posao nije nimalo jednostavan i zahtjeva puno pažnje, strpljenja i naravno vježbe. Da bi napravio odličnu “espreso kafu”, barista mora poznavati svaki korak uzgajanja i način posluživanja kafe, ali i mašinu na kojoj radi, kaže Skerlić.

Polaznici će u okviru teoretskog dijela obuke naučiti sve o kafi, odnosno odakle potiče, kako se uzgaja i koja je zapravo njena vrijednost, dok će u praktičnom dijelu biti upoznati sa korištenjem, podešavanjem i održavanjem opreme za pripremu kafe.

Na kraju seminara polaznici će naučiti pripremu kafe sa “lateartom”, kao i pravljenje kapućina, makijata, moke, “ice kafe”, kafe sa aromama i slično.

Seminar će se održati u kafe “Gral” koji se nalazi u Ulici Kralja Petra I u petak i subotu (23. i 24. novembra) u poslijepodnevnim časovima.

Cijena učešća na seminaru za oba dana je 50 maraka po polazniku. Sve informacije i rezervacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 065 693 298.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code