Vijesti Sport Zoran Dokić trener RK „Derventa“

Zoran Dokić trener RK „Derventa“

0

Ono o čemu se sa „pola glasa“ govorilo u sportskim krugovima u Derventi nakon okončanja prošle sezone rukometne Premijer lige, u petak je dobilo zvaničnu potvrdu.

Zoran Dokic trener RK Derventa (2)

Poptis na ugovor o saradnji sa Rukometnim klubom „Derventa“ stavio je Zoran Dokić, stručnjak koji je radio u brojnim klubovima, a prve rukometne korake napravio je upravo u Derventi. Zbog toga je najčešća konstatacija prilikom potpisivanja ugovora bila da je Zoran Dokić, nakon nekoliko decenija „došao kući“.

– Predvidjeli smo da saradnja traje dvije godine, odnosno dvije takmičarske sezone, te da nakon isteka tog perioda razgovaramo i o nastavku. Ovo je vrlo važan korak za derventski Rukometni klub, ali i derventski sport u cjelini, kaže Čedo Vujičić, predsjednik Upravnog odbora kluba.

Osim rada sa seniorskom ekipom, predviđeno je da Dokić vodi računa i o radu mlađih selekcija, donsono da rukovodi kompletnim stručnim radom.

– Uz seniorsku ekipu, od koje očekujemo da ostane stabilan premijerligaš, vrlo važan nam je i rad s mlađim selekcijama, posebno sa najmlađim dječacima, pošto želimo svima koji su zainteresovani da ponudimo priliku da postanu rukometaši, kažu u Upravi, dodajući da uz kvalitetnog trenera priliku da napreduju i da se usavršavaju imaju i oni koji imaju afiniteta i želje da se u budućniosti bave trenerskim pozivom.

Prije dolaska u Derventu Dokić je jednu sezonu proveo u Zrinjskom iz Mostara, a prije toga radio je u mnogim klubovima.

Zoran Dokic trener RK Derventa (3)

– Zadovoljstvo mi je što sam ponovo u Derventi. Ovo je grad moje mladosti i klub u kome sam napravio prve rukometne korake. Sad se, sa mnogo više iskustva i znanja, vraćam i stavljam u službu kluba u kome sam prepoznao želju da se napreduje. Svjestan sam izazova koji su ispred mene, ali i uvjeren da u Derventi ima rukometnog potencijala dovoljnog za kvalitetan rad. Znam za želju Uprave kluba da se oslonac, u narednom periodu, uglavnom traži na vlastitim snagama, odnosno igračima iz vlastitih mlađih selekcija i to mi je dodatni motiv, kaže Dokić.

Zoran Dokic trener RK Derventa (1)

Zadovoljstvo angažmanom Zorana Dokića nije krio ni načelnik opštine koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.

– Ovo je jedan od oblika brige za mlade, a ljudi iz Rukomentog kluba pokazali su da su ozbiljni i da imaju viziju. Saglasio sam se s njihovim planovima i siguran sam da smo povukli dobar potez, jer bez kvalitetnog stručnog rada nema mogućnosti napredovanja ni u jednoj oblasti živpta, pa tako ni u sportu, kaže načelnik opštine.

Čedo Vujičić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here