Vijesti Hronika Silovateljima iz Gornje Lupljanice minimalne kazne

Silovateljima iz Gornje Lupljanice minimalne kazne

0

Okružni sud u Doboju donio je presudu povodom nesvakidašnjeg slučaja incestuidnog silovanja petnaestogodišnjakinje iz Gornje Lupljanice, koju su u više navrata silovali otac i brat, što je za posljedicu imalo čak i trudnoću maloljetnice.

okruzni-sud-i-tuzilastvo-u-doboju
Prema sudskoj presudi, Z. Đ, otac žrtve, osuđen je na pet godina zatvora, dok je žrtvin brat G. Đ osuđen na tri godine. Radi se o kvalifikovanom krivičnom djelu silovanja (član 193., stav 2., Krivičnog zakona RS), prema kojem je predviđena kazna zatvora od tri do petnaest godina.

Kako se kao otežavajuće okolnosti taksativno uzimaju i to što je žrtva bila maloljetna, višestruko ponavljanje djela, kao i sama trudnoća žrtve, nejasno je zbog čega je sud donio tako niske kazne.

Maloljetni brat, koji je i otac djeteta, ranije je osuđen na 4 godine zatvora.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here