Vijesti Hronika Tokom prošle sedmice isključena 94 vozača iz saobraćaja

Tokom prošle sedmice isključena 94 vozača iz saobraćaja

0

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 28. marta do 4. aprila 2016. godine, sankcionisano je ukupno 826 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Zbog počinjenih navedenih prekršaja iz saobraćaja isključena su 94 vozača i 31 vozilo.

stop-policija

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je ukupno 68 vozača. Zbog koncetracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg lišeno je slobode zadržavanjem 29 vozača i 3 pješaka koji su se kretali po kolovozu pod dejstvom alkohola. Od toga, kod 5 vozača alkotestiranjem je utvrđena kocentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg. Dva vozača su odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Kod ostalih 39 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je 269 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 205 vozača prekoračilo je dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima, dok su 64 vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u naseljenim mjestima (97) i van naseljenih mjesta (40) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h više od dozvoljene brzine kretanja vozila.

Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 95 učesnika u saobraćaju.

Sankcionisano je 60 pješaka i 29 biciklista i vozača mopeda koji su se noću kretali kolovozom bez korištenja svjetloodbojnih prsluka.

Zbog ostalih učinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je ukupno 58 pješaka.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here