Kolumna Bože me oprosti, dokle ovako ?

Bože me oprosti, dokle ovako ?

0

Dok Barbika u zanosu na ruletu mesnog zalogaja vrtulja a oči gladnih hoće da iskoče, ne vjerujući da li je to stvarno ili bajkoviti san koji mu se eto omakao pa ne vidi dobro, dotle se opozicija i pozicija svađaju oko punog “švedskog stola”.

Meza

Ma ne interesuju mene opozicija i pozicija, mene interesuje šta ću ujutru za doručak smazati i hoću li već jednom posao pronaći, da kao sav svijet pristojno živim i djecu odgajam i zarađujući pride za penziju, za staračke dane.
Opozicija i pozicija primaju narodnu platu, onu koju narod izdvaja, a oni troše. Pa zašto se onda obostrano optužuju i glože kad im je potaman dobro. Elem i jedni i drugi kažu da to rade za moje dobro. Ja već odavno dobra ne vidim, a oni i dalje dobre plate narodne primaju, pa ko tu koga laže i žedna preko vode prevodi. Biće da su isti i opozicija i pozicija. E, onda ako je tako, nemojte se boriti za moje dobro, nego i dalje za svoje dobro i ćar, pa možda se i ja od nečeg uz vas ovajdim ako mi se posreći.

Nikada na malom prostoru i u maloj državici nije bilo više varalica, profitera i kriminalaca, kao sada, tvrdi opozicija. Pozicija sa istom mjerom odgovara, da nikada nije više bilo izdajnika u opoziciji kao sada. Ako se naše mudre glave političke tako glože, pa što će onda narod da radi, nego da ćuti, strepi od straha za sutrašnjicu i svaku veče na vijestima čeka novu predstavu, ko koga napada, a ko se brani, bez suda i advokata, kojima je ionako dobro, ponekad nekog goluguzana osude ili političko-ratnog disdenta. Nikoga ne brane, a i što bi. Njima je plata zagarantovana i bez rada i učinka.

Samo se pitam, jesu li ovi naši političari prije nego što nešto kažu, razmislili šta će reći i narodu saopštiti, jer bi to moglo izazvati teške posljedice, koje je isto tako teško liječiti. Ili se radi o našim trećerazrednim političarima, kojima je olako izrečena riječ uobičajena, jer znaju da to kod naroda prolazi I pali. Pa zato udraju jezikom i mlate ko koga stigne, jer narodu treba zabave i igara, a hljeba će nekako i sami pronaći.

Krupne riječi sa krupnim frazama, koje se olako izgovaraju, od strane opozicije ili pozicije, uvijek su teške izrečene riječi i za njih trebaju dokazi i fakta. Politika je mudrost, a ne lupetanje i komična predstava za narod. Zato gospodo, pozicija i opozicija ne zavrćite narod u čavrntiju, dokaze na vidjelo, pa da sudovi sude I odluče nepristrasno. Dok se vi obostrano čavrntijate, dotle narod odlazi i napušta ove prostore u potrazi za boljim životom. Zar je politika zavađati i rastjerivati narod, a ne ujedinjavati i pružiti mu dostojne uslove za život. Ako se ovako nastavi kome ćete onda biti vladari.

Pravnika i ekonomista nikada u ovoj državi nije bilo više nego sada. Advokata sada ima više u RS, nego u bivšoj Jugi. Nesreća je naša, što svi ne pripadaju istoj političkoj stranci, pa se može desiti da nema pravnika i ekonomista dovoljno u stranci, naročito onoj koja vlada. Ne daj Bože da se zaposli neki pravnik ili ekonomsta iz opozicionog tabora. Ja sramote za vlast. Nisu samo vlasti i stranke krive za to, nego pravnici i ekonomisti, koji su se kao intelektualci, od diplomiranog, do doktora nauka i akademika stavili u poslušnički aparat političara (postali kako narod nakaradno kaže ”dupelizci”) a nisu se izborili za neutralnost ili nisu pravnici i ekonomisti, to jest intelektualci, pa nisu znali i umjeli da se izbore.

Eto zato vi političari možete da čavrntijate do mile volje s narodom, jer je narod izdan od svoje intelektualne elite.

Ako je s njih tako, što je onda s narodom….!? Ko će narod da štiti, ako ne njegova intelektualna elita. Sve se nešto otuđilo od naroda, jer je bolje mirno spavati i ništa ne raditi, nego lava za rep povlačiti i izazivati sebi belaj. Narod, onda mora neminovno da povija kičmu, kad i najmanji političar kaže koju riječ.

Ipak mene ne interesuju pozicija i opozicija, nego kako ću sutrašnji dan dočekati, bez posla, bez plate, bez stana i mnogo čega bez…!!!

Narode, narode, tebe se tiče i pita !!!

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code