Vijesti Kultura i obrazovanje Glumci krenuli sa radom

Glumci krenuli sa radom

0

U Omladinskom centru “Derbent” Derventa, održana je audicija za glumce i glumice radi angažovanja u radu Omladinske pozorišne radionice.

Glumci krenuli sa radom 1

U izboru potencijalnih derventskih glumaca i glumica, kao stručni saradnik, učestvovala je glumica i asistent sa Akadimije umjetnosti Banja Luka, Jovanka Božović Milovanović.

Za audiciju se prijavilo više od 15 učenika iz srednjih i osnovnih škola.

-Nismo imali baš neki veliki izbor, ali ćemo dati šansu jednom broju omladinki i omladinaca, jer pozorišni komad koji se priprema je za odrasle, ali ćemo i za djecu naći nešto da rade za njihov uzrast, rekla je Jovanka Božović Milovanović.

Glumci krenuli sa radom 2

Dramska sekcija, Omladinskog centra “Derbent”, već nekoliko godina uspješno priprema dramski program u našem gradu, pa se može reći da su oni nasljednici uspješnog rada, nekadašnjeg Amatarskog dramskog pozoršta u Derventi.

-Audicijom i pripremom glumica i glumaca, praktično u Derventi za nas počinje pozorišna sezona za ovu godinu, kaže Izvršni direktor Centra, Slobodan Mičetanović.

Prema njegovim riječima, ove godine  će biti angažovano mnogo više omladine u radu Dramske sekcije, a angažovanjem stručnih lica u pripremi pozorišne predstave sve će biti postavljeno na viši nivo, pa će to sve skupa biti jedno iznenađenje za derventsku publiku.

Pored glumaca i glumica predviđeno je da se u radionici radi na unapređenju i pripremi scenografa, kostimografa, režisera, šminkera i lica koja bi radila u tehničkoj pripremi predstave.

Prema tome, za sve one omladince i omladinke, koji smatraju da su kreativni, maštoviti i da imaju određene volje i sposobnosti za glumu ili da rade neke druge poslove u pozorištu, ima mjesta, samo treba da se odluče i posjete Omladinski centar “Derbent” i da se uključe u rad Dramske sekcije, kažu u Centru.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code