Održan 11. međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva – VIDEO

0

U Derventi je juče održan 11. Međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva u organizaciji Osnovne škole “19. april”.

Foto: Nikola Kulaga
Foto: Nikola Kulaga

Program je započeo prijemom gostiju i obilaskom škole, zatim svečanim defileom ulicama grada, a centralna svečanost održana je u sportskoj dvorani. Direktor škole Elvira Miljić istakla je da je uložen predan rad učenika i nastavnog osoblja u osmišljavanju i predstavljanju učeničkih kreacija i dostignuća.

– Cijelu manifestaciju osmislila je prethodni direktor škole Dragica Đekić, koju je škola svih proteklih 10 godina uspješno organizovala – rekla je Miljićeva.

U ime lokalne zajednice Festival je svečano otvorio zamjenik načelnika Siniša Jeftić, koji je rekao da ovu tradicionalnu manifestaciju podržava lokalna zajednica, a cijeli program osmišljen je tako da u njemu uživaju sve generacije.

Tradicionalno najviše pažnje izazvali su kostimi koje su pripremili nastavno osoblje sa učenicima, a dominirali su saobraćajni znaci, Snježana i sedam patuljaka, kokice, more, školski broševi, popularne “engri brds”, Vesela družina, reperi, vesela strašila, vrećice bombona, vile i čarobnjaci i sl.

Nagradu za literarni rad, koji škola raspisuje tradicionalno povodom ove manifestacije, dobio je Sanjin Vasiljević, učenik OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Banjaluke za pjesmu “Put oko svijeta”, drugo mjesto pripalo je Lari Perić iz škole “Vuk Karadžić” za pjesmu “Moje zelene patike”, a treće mjesto Filipu Beštiću iz škole “Branko Ćopić” za napisanu pjesmu “Majkl Džordan”. Povelju “Olja Milinković” dobila je učenica Tina Tešanović iz OŠ “Nikola Tesla” Derventa za pjesmu “Sunce”.

Najbolji likovni rad kod viših razreda imala je učenica sedmog razreda Dajana Adžić iz OŠ “Đorđo Panzalović” iz Osinje, zatim učenica sedmog razreda Sara Bogdan iz škole “Nikola Tesla” Derventa, a treće mjesto učenica šestog razreda Nataša Vasić iz škole “Todor Dokić” Kalenderovci. Kod nižih razreda pobjednik je Ana Paštar, učenica četvrtog razreda OŠ “Vuk Karadžić” Banjaluka, a drugo mjesto osvojio je grupni rad učenika Indijane Kosijer, Ivane Stanić i Davida Tepić iz škole “Nikola Tesla” Derventa.

Specijalne nagrade su dobili – za kolekciju grafika Njegoš Arnaut iz OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica, za likovnu mapu slikarskih radova Zdravka Arsenović iz OŠ “Đorđo Panzalović” Osinja, a grupni rad nižih razreda Radomir Sekulović iz Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” Derventa.

Prilog TV K3

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code