Vijesti Politika SDS DERVENTA: Cilj pobjeda u Derventi

SDS DERVENTA: Cilj pobjeda u Derventi

0

Predsjednik OO SDS-a Derventa i kandidat zaposlanika Nade Planinčevićrekao jeda je cilj ove stranke pobjeda u Derventi. U pet do 12 otpočeli su konferenciju za novinare, poručujući stanovništvu da je kucnuo čas da promjene u RS uđu na velika vrata.

SDS Derventa zeli pobjedu

„Na listi kandidata za narodne poslanike u Izbornoj jedinici 4, od ukupno devet kandidata pet je iz Dervente, što je jasan dokaz da želimo učiniti korjenite promjene u našoj lokalnoj zajednici. Želimo dati krupan doprinos sveukupnoj pobjedi Saveza za promjeneu Republici Srpskoj. Brojni su problemi, ali želja nam je da iste rješavamo i stvaramo vladavinu naroda, a ne pojedinaca koji iznutra ruše RS. Potrebno je zaustaviti korupciju i kriminal koji nagrizaju svaki segment društva, popraviti stanje u privredi, vratiti dostojanstvo borcima, penzionerima, stvoriti ambijent privlačan za investitore“ rekao je Planinčević, koji je pozvao stanovništvo da masovno izađe na predstojeće izbore.

On je napomenuo da je SDS u Derventi daleko jače organizovan u odnosu na prethodne izbore, te da je uvjeren u izbornu pobjedu.

Na listi za poslanike, koji su danas predstavljeni, nalaze se i student Teodora Budimir, dr Pero Stanić, privatni preduzetnik Pero Stanić, i penzioner Mira Vinčić.

Najmlađa na listi je Teodora Budimir (20) koja je pozvala mlade da izađu na izbore, da ne prepuštaju sudbinu u ruke drugima, da doprinesu pobjedi tima koji će rješavati probleme mladih kao što je nezaposlenost, nepotizam prilikom zapošljavanja, ali i zadržavanju mladih na ovim prostorima, jer bez njih i sudbina ove zemlje je upitna.

Pero Stanić je mišljenja da je Republika Srpska pred ekonomskim kolapsom, i da je potrebna masovna podrška i izlazak naroda na izbore, da se spriječi eventualna izborna manipulacija glasovima, te da je SDS predložio kandidate koji mogu učiniti više za RS i njen narod.

Privrednik Pero Đurić je poručio da želi učiniti više u stvaranju jednakih uslova za privređivanje.

„Pojedine firme i poslodavci se favorizuju, ne plaćaju poreze i doprinose godinama, a drugi su primorani da to čine na vrijeme i stalno su na udaru inspekcijskih kontrola. Želja nam je da stvorimo jednake uslove za poslovanje i jednakost pred zakonom“ rekao je Đurić.

Na listi je i penzioner Mira Vinčić, potpredsjednik Partije penzionera Derventa , jedini kandidat penzionera u Izbornoj jedinici 4, koja želi da doprinese stvaranju boljeg položaja i statusa penzionera, svih građana, kroz zapošljavanje omladine.

Kandidat SDS-a za Predsjednika RS je Ognjen Tadić, a za srpskog člana Predsjedništva BiH podržali su Mladena Ivanića, kao kandidata Saveza za promjene.

Posavske novosti

PODIJELI