Vijesti Politika Žunić na čelu Parlamentarnog foruma, zajedničkog tijela narodnih skupština Srpske i Srbije

Žunić na čelu Parlamentarnog foruma, zajedničkog tijela narodnih skupština Srpske i Srbije

0

Narodne skupštine Republike Srpske i Republike Srbije formirale su Parlamentarni forum, zajedničko tijelo koje će činiti po 11 narodnih poslanika dva parlamenta, a na čelu delegacije NS RS biće Igor Žunić, inače šef kluba SNSD-a.

Ovo zajedničko tijelo smatra se najvažnijim do sada, a predviđeno je da se sastaje najmanje dva puta godišnje, naveo je šefkluba poslanika SNSD-a u parlamentu Srpske.

Kao predsjednik delegacije Narodne skupštine Republike Srpske u Parlamentarnom forumu Republika Srpska – Republika Srbija nastojaću da potvrdim odličnu saradnju dva parlamenta, ali i naših država. Kroz rad ovog tijela razmatraćemo važna politička pitanja, razmenjivaćemo stavove, uz mogućnost usvajanja zajedničkih deklaracija, što je posebno značajno, naveo je Žunić na društvenim mrežama.

Podsjećamo, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić potpisali su septembra prošle godine Memorandum o formiranju Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here