Vijesti Hronika Zloupotreba ovlašćenja u dobojskom “Trudbeniku”

Zloupotreba ovlašćenja u dobojskom “Trudbeniku”

0

Centar javne bezbjednosti Doboj, 05.09.2015. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.L. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“ i protiv Z.J. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomaganje u vezi navedenog krivičnog djela.

30Trudbenik-iz-Doboja

Za prvoprijavljenog L.M. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u privrednom društvu „Trudbenik“ a.d. Doboj, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi privrednom društvu “Trudbenik Energy“ d.o.o. Doboj, u avgustu 2015. godine, novčana sredstva od 88.000,00 KM, isplaćena iz Fonda solidarnosti Republike Srpske na ime jednokratne pomoći za „Trudbenik“ a.d. Doboj, usmjerio na žiro-račun privrednog društva “Trudbenik Energy“ d.o.o. Doboj.

Privredno društvo „Trudbenik“ a.d. Doboj je osnivač i jedini vlasnik privrednog društva “Trudbenik Energy“ d.o.o. Doboj preko čijeg se računa obavljaju finansijske transakcije i poslovanje za račun i u korist matičnog privrednog društva čiji je račun blokiran.

Za drugoprijavljenog Z.J. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u privrednom društvu “Trudbenik Energy“ d.o.o. Doboj nezakonito raspolagao sa novčanim sredstvima na način da je vršio selektivno plaćanje određenih obaveza privrednog društva „Trudbenik“ a.d. Doboj, kao i isplatu jedne neto plate radnicima privrednog društva „Trudbenik“ a.d. Doboj. Sjedište privrednog društva “Trudbenik Energy“ d.o.o. Doboj nalazi se na adresi privrednog društva „Trudbenik“ a.d. Doboj, čije prostorije i koristi.

CJB DOBOJ

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code