Vijesti Kultura i obrazovanje Ново дјело Милорада Мише Ђурђевића угледало свјетло дана

Ново дјело Милорада Мише Ђурђевића угледало свјетло дана

0

milorad mišo

У суботу, 29. фебруара, свјетло дана ће и званично угледати по форми и облику необична списатељска творевина “Замисли да је она на твоме мјесту” аутора Милорада Мише Ђурђевића, односно “Замисли да је он на твоме мјесту” ауторке Наталије Луне Сањаревић.

Дјело су објавили Српски књижевни клуб “Вихор” и Књижевна заједница “Васо Пелагић” из Бања Луке,

Ријеч је о роману који своје/врсну животну причу, којом смо, признали то или не, у овим савременим временима разноразних отуђења проткани сви ми, посебно они којима је због ненадано надошлих вјетрова стварног живота пре/остало да ”дивна прошла времена” засањају некада људскију страну љубави, навео је аутор.

Проф. др Растко Јовић са Катедре за Канонско право Православног богословског факултета Универзитет у Београду каже да је дјело писано поетски, готово у стиху.

Аутор се у роману, иако из њега избија специфични локалитет његовог простора, бави вечном темом која ће постојати док је и човека. Роман описује двије приче, двије драме општељудских лутања, по врховима осјећања који тако дубоко дијеле и приближавају, између ероса и танатоса. Једна прича нам се нуди као перспектива мушкарца и мужа, док се друга открива као поглед на исте догађаје, али из перспективе жене и супруге. Читаоцу се на први поглед може учинити да није сигуран шта чита, да ли је реч о љубавној литератури, или пак поезији у прози, наглашава професор Јовић.

Роман ”Замисли да је он/а на твоме мјесту” читаоци неће наћи на продајним мјестима, јер аутори настављају њима својствен обичај да своја рукописна остварења не продају, већ поклањају.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here