Vijesti Društvo “Generacija posebnija od drugih”: Zablistali maturanti Stručne i tehničke škole – FOTO

“Generacija posebnija od drugih”: Zablistali maturanti Stručne i tehničke škole – FOTO

0

Osmijesi i radost, uz neizbiježnu žal koje nose rastanci, obilježili su veče na Trg oslobođenja. Naime, 113 maturanata Stručne i tehničke škole večeras je pokazalo svoje toalete u defileu koji je prethodio dugoočekivanoj maturskoj večeri.

Večeras ispraćamo naših 113 ekonomskih i veterinarskih tečničara i agrotehničara i tehničara CNC tehnologija, te kuvara, obrađivača metala rezanjem i bravara, podsjetila je direktorica škole Branka Jović.

Iako je svaka generacija maturanata posebna, ova je zaista posebnija od drugih i zato sam veoma emotivna večeras. Generacija je posebna jer nije zanemarivala svoje osnovne obaveze i imaju odličan prosjek ocjena, ali su posebno isticali u vannastavnim aktivnostima, na šta samo posebno ponosna. Učenica generacije je Ivana Nović, odlična učenica u redovnom nastavnom planu i programu, takmičenjima i vannastavnim aktivnostima, rekla je Jovićeva, a slično mišljenje dijeli i razrednica Beti Vujičić Pantić.

Bila je odlična generacija, vrlo poslušna i vrlo složna. Nama je ovo čak i emotivnije veče nego njima jer ih pratimo kroz razvojni put i vidimo kako oni rastu. Na kraju, bude nam drago jer smo došli do cilja, ali i žao jer se rastajemo, istakla je Vujičić Pantićeva.

Nagrađeno je 27 odličnih učenika i učenika koji su se iskazali u vannastavnim aktivnostima, a najbolja među njima ponijela je titulu učenika generacije – kulinarski tehničar Ivana Nović.

Trud i rad mi se na kraju isplatio, a ja sam i voljela da učim. Uz druženje i vannastavne aktivnosti, poneko takmičenje i ove četiri godine su brzo prošle. Odlučila sam se za ovaj smijer jer volim da kuvam i kroz školovanje sam kuvanje još više zavoljela, tako da ću nastaviti da studiram gastronomiju u Beogradu, istakla je mlada Dervenćanka.

Odličan uspijeh imao je Benjamin Bakonić, svršeni tehničar CNC tehnologija.

– Svima bih poručio da slobodno upišu ovu školu zato što je puna prepreka koje kada se prevaziđu donose rezultat u vidu sigurnog posla u struci, ističe budući student Mašinskog fakulteta na smjeru programiranje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here