Vijesti Društvo Борачка организација: Добродошли приједлози и примједбе на идејно рјешење Спомен собе –...

Борачка организација: Добродошли приједлози и примједбе на идејно рјешење Спомен собе – ВИДЕО

0

У организацији Градске управе Дервента и Градске борачке организације недавно је у Центру за културу одржана презентација идејног рјешења пројекта „Спомен соба Дервента“, посвећеног Одбрамбено-отаџбинском рату и страдалим припадницима Војске Републике Српске.

Из Борачке организације су истакли да је ово изузетно важан пројекат за његовање културе сјећања на Одбрамбено-отаџбински рат и посебно пале борце, те да се ради о иницијативи ове организације старој неколико година.

Све добронамјерне примједбе, приједлози и идеје добро су дошли, како би овај простор био што репрезентативнији и што вјерније предочио догађаје током Одбрамбено – отаџбинског рата, истакли су из Борачке организације.

Површина простора у близини Централног спомен-обиљежја је 70 квадрата, а подијељена је у три зоне; у првој су представљене чињенице везане за настанак Републике Српске, у другој ће се наћи имена жртава и експонати из периода рата, а у трећем дијелу ће бити приказане и фотографије страдалих.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here