Vijesti Kultura i obrazovanje “Босиљковање” још једном показало љепоте фолклора и традиције – ФОТО

“Босиљковање” још једном показало љепоте фолклора и традиције – ФОТО

0

Централном манифестацијом одржаном у дервентској Спортској дворани синоћ је завршен Интер-фолк фестивал “Босиљковање” којег је по 27. пут организовало Културно-умјетничко друштво младих “Босиљак”.

Поред Дервенте, вишедневни празник фолклора и традиције, одржава се у Српцу, Добоју и Прњавору, истакла је Стана Наградић, културно-умјетнички руководилац КУДМ “Босиљак”.

У програму завршне манифестације је учествовало око 280 учесника, међу којима су били Словаци, Русини, Сарајлије и Бањалучани. Жеља нам је била да угостимо ансамбле националних мањина, али се неки нису могли одазвати јер нису били довољно организовани, а када буде прилике за то и тај ћемо дио програма проширити, поручила је Наградићева.

Учесници манифестације прије концерта су продефиловали улицама града, а током претходних дана наступили су на концерт у Петрову поводом славе општине и на концерту у Броду којим је „Рафинерија нафте Брод“ прославила 130 година постојања.

Поред КУДМ „Босиљак“, на овогодишњем „Босиљковању“ су наступили Русински ансамбл “Матка” из Новог Сада, Словачки ансамбл “Иван Брњик Словак” из Нашица, Културно-умјетничко друштво “Чајевац” из Бањалуке и Радничко културно-умјетничко друштво “Пролетер” из Сарајева.

Дервента Кафе/Агенције

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here