Vijesti Освећено ново помоћно звоно за храм у Осињи – ФОТО

Освећено ново помоћно звоно за храм у Осињи – ФОТО

0

Пете недјеље великога поста освећено је ново помоћно звоно за храм Св. великомученика Пантелејмона у Осињи.

На радост и понос парохијана ново звоно тежине 155 кг даровали су Момир и Душко Гојковић из Осиње, а изливено је у ливници Кременовић у Белосавцима.

Светом литургијом началствовао је архијерејски намјесник дервентски протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић уз саслужење протојереја Дајана Трифуновића, пароха шестог добојског у Добоју, те парохијског ђакона Горана Новића.

Након молитве и причешћа, у присуствову значајног броја вјерника, међу којима и много најмлађих парохијана, обављен је трократни опход око храма. Благословом Његовог преосвештества епископа зворничко-тузланског Фотија ново звоно је осветио архијерејски намјесник дервентски протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, истакао је свештеник Илија Тривић.

У наредним данима приступиће се инсталисању звона и упаривању са старим звоном, иначе тешком 340 кг и ливеним 1934. године, како би се свечано огласила пред почетак Васкршње литургије.

У току је и фрескописање храма, а освећење обновљеног храма које је заказано за 13. август 2023. године.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here