Vijesti Društvo Осињани свечано прославили празник Светог Пантелејмона – ФОТО

Осињани свечано прославили празник Светог Пантелејмона – ФОТО

0

Парохијани Осиње, на празник Светог великомученика и исцјелитеља Пантелејмона, уз остале многобројне госте, прославили су храмовну и славу села.

Литургијским сабрањем началствовао је Архијерејски намјесник дервентски и Архијерејски замјеник Епископа зворничко-тузчанског Фотија протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић уз саслужење протојереја-ставрофора Милорада Бајбића, те протонамјесника Бранислава Пејчића, Саве Митровића, Љубише Новића, јереја Ненада Митрића и ђакона Стефана Лазића.

Протојереј Радојица истакао је значај љубави вјернога народа осињског краја према храму Осињи, чија је генерална обнова са пратећим објектима трајала 10 година, а све то сагледавајући кроз живот Светог Пантелејмона.

Након трокатног опхода око светога храма, уз звуке звона, освећено је кољиво и преломљен славски хљеб.
Кум овогодишње храмовне славе био је Момир Гојковић, са својим сином Душком, из Осиње, а кумство за наредну годину преузео је Раде Аџић из Осиње.

Након славске трпезе, уприличене од кума и чланова његове породице, надлежни свештеник јереј Илија Тривић, обратио се присутним браћи свештеницима и осталим званицама захваливши се што су узели учешћа у овом духовом и физичком прославању нашега заштитника са жељама на добро здравље, сваки Божији благослов на добро и дугогодишње окупљање око нашега храма.

Иако је освећење генерално обновљеног храма заказано за недјељу, 13. август, код осињског храма се данас окупило око 300 људи у славу и част нашег Светог Пантелејмона.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here