Vijesti Društvo Празник на празницима: Васкрсење Христово свечано прослављено у Парохији сочаничкој

Празник на празницима: Васкрсење Христово свечано прослављено у Парохији сочаничкој

0

„Васкрсење Твоје Христе Спасе,
Анђели пjевају на небесима;
И нас на земљи удостој:
Чистим срцем да Те славимо!“

Васкрсење Христово свечано је дочекано и литургијски прослављено у Парохији сочаничкој, у присуству великог броја вјерника.

Протојереј-ставрофор Славољуб Тривић  у  васкршњој бесједи  рекао је вјерном народу да нема веће радости од оне коју нам доноси вијест о васкрсењу Христовоме.

Јер то је знак да је главни непријатељ човјека – смрт поражена и побијеђена. А са смрћу побијеђен је и сваки гријех, побијеђен је и сваки ђаво који иза гријеха стоји и производи смрт у нама. Васкрсење је празник радости, наде, и живота…, поручио је прота Славољуб.

Светој тајни прићешћа приступили су бројни вјерници. Прочитана  је Васкршња посланица Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја. После Литургиског славља, обављен је трократни опход око светог храма. Прота Славољуб осветио је водицу и васкршња јаја, која су подијељена вјерном народу.

Ове године најјаче васкршње јаје имао је Драган Н. Денић из Велике Сочанице, а по одлуци трочланог жирија најљепше ушарано васкршње јаје било је оно Милице Тривић, ученице 5. разреда ОШ „Никола Тесла“ из Велике Сочанице.

Дарове за прва мјеста, као и за 16 чланова Црквеног хора, даривали су брат и сестра Дарко и Александра Денић из Велике Сочанице.

Христос Васкрсе-Ваистину Васкрсе!

Протојереј-ставрофор Славољуб Тривић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here