Vijesti Društvo У недјељу помен жртвама Чардака

У недјељу помен жртвама Чардака

0

Град Дервента, Српска православна црква-Епархија зворничко тузланск – Црквена општина Дервента и Удружење ратних заробљеника Дервента, организују обиљежавање 32. године од страдања Срба на Чардаку, највећег злочина у Дервенти.

На Спомен комплексу Чардак, на Мали васкрс у недјељу 12. маја, од 10 часова служиће се Света литургија, док је парастос и полагање цвијећа заказано у 11 часова.

Припадници хрватске војске потпомогнути паравојним муслиманско-хрватским паравојним формација из Дервенте 26. априла 1992. године убили су више десетина Срба, а највећи број на Васкрс на кућним праговима.

На мјесту гдје се налази споменик у Спомен–комплексу „Чардак“ пронађена је масовна гробница са посмртним остацима 19 мјештана, а тијела девет жртава пронађена су у католичком гробљу на Модрану.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here