Vijesti Društvo У сусрет највећем празнику малишани осликавали васкршња јаја – ФОТО

У сусрет највећем празнику малишани осликавали васкршња јаја – ФОТО

0

Плато поред Саборног храма Успења Пресвете Богородице и ове Велике суботе је био мјесто на којем су млади Дервенћани показали своју креативност украшавајући васкршња јаја за надолазећи највећи хришћански празник. 

Наиме, Коло српских сестара “Царица Милица” и ове године организовало је радионицу украшавања васкршњих јаја на којој је учествовао велики број малишана.

За радионицу смо припремили 1.200 јаја која ће послије украшавања бити подијељена у Саборном храму, храму Преображења Господњег у Новом насељу, те у манастиру Бишња на литургији за Васкрс, каже предсједница Кола Ђурђа Пијетловић.

Ово је и лијеп начин да дјецу учимо нашој православној вјери и нашим обичајима. Велику захвалност дугујемо свима који подржавају наш рад, истакла је Пијетловићева

Васкршње радионице започете су прије девет година, а ове године пратио ју је и хуманитарни базар као дио Васкршње хуманитарне акције у оквиру чланице Кола подијеле прехрамбено-хигијенске пакете суграђанима слабијег имовинског стања.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here