Vijesti Sport 2. Teniski turnir ”Sreten Jovanović Karuzo” Derventa

2. Teniski turnir ”Sreten Jovanović Karuzo” Derventa

0

Derventa postaje i grad tenisa zahvaljujući memorijalnom turniru, koji za sada organizuje nekoliko entuzijasta ovog sporta. I pored toga što je tek drugi po redu, za turnir se prijavio veliki broj poznavalaca i ljubitelja ove igre, a naročito mlađih kategorija.

2. Teniski turnir Sreten Jovanovic Karuzo Derventa

Prvi turnir je održan u julu prošle godine na igralištu O.Š. “Nikola Tesla” Derventa, kao memorijalni, u znak sjećanja na preminulog Sretena Jovanovića KARUZA, jednog od prvih tenisera iz grada nad rijekom Ukrinom.

Ove godine, turnir je zakazan u terminu od 25 do 28. jula. Trenutno je prijavljen 61 učesnik, u pet kategorija, starosti, od 4 do 68 godina.

Sa najmlađim kategorijama svakodnevno se radi na upoznavanju ove igre i uporedo se održavaju treninzi i pripreme za turnir. Sa njima, volonterski rade, Dejan Rašić, Vanja Jovanović, Vojislav Stupar i Mirsad Haurdić.

Planira se ove godine osnivanje teniskog kluba u Derventi, pa bi bio riješen status igrača i održavanja memorijalnog turnira.

Ova inicijativa za održavanje turnira i osnivanje kluba dobila je opštu podršku Dervenćana, a posebno podrška stiže od načelnika opštine Derventa, Milorada Simića i organizacije “IMIC Zajedno”, kao i O.Š. “Nikola Tesla” Derventa, to jest direktorke Elvire Miljić, kaže trener volonter Vanja Jovanović.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here