Vijesti Politika 29. sjednica SG Derventa: Dr Biljana Nenadić novi direktor Doma zdravlja

29. sjednica SG Derventa: Dr Biljana Nenadić novi direktor Doma zdravlja

0

Odbornici Skupštine grada Derventa na 29. sjednici imenovali su doktoricu Biljanu Nenadić za direktora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Derventa i Maju Popović za vršioca dužnosti direktora Centara za socijalni rad do okončanja postupka izbora rukovodioca, kao i Izvještaj o realizaciji raspodjele novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela na području grada Derventa u 2023. godini u iznosu od 470.636,17 KM.

Prethodno je zbog dorade sa dnevnog reda skinut Prijedlog odluke o dopunama Odluke o korištenju i naplati parkiranja motornih vozila na području grada, dok je umjesto tačke Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Centra za socijalni rad na dnevni red uvrštena tačka Prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad.

Najviše pažnje odbornika izazvale su tačke oko razrješenja dr Mirka Šarana sa funkcije vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja. SDS je vladajuću koaliciju optuživao za nedosljednost jer je direktor Šaran funkciju obavljao u ovom statusu skoro 3 godine, dok su vladajući tvrdili da je priliku za njegovu smjenu imala svojevremeno i većina predvođena SDS-om, ali to nije učinila.

Na kraju, razrješenje dr Šarana i imenovanje dr Nenadić izglasano je sa 15 glasova, dok opozicija nije željela da učestvuje u glasanju.

Skupština grada Derventa usvojila je Prijedlog plana korištenja sredstava ostvarenih od koncesione naknade za 2024. godinu, a prema navedenom iznos od oko 230.000 KM biće pridružen Kapitalnom budžetu i utrošen za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, dok će 140.000 KM sredstava naplaćenih od naknada po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredno biti utrošeno na zaštitu obradivog poljoprivrednog zemljišta od erozivnog djelovanja lokalnih vodotokova.

Bez rasprave su usvojeni Prijedlog odluke o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i Prijedlog odluke o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni 1m2 korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području grada Derventa u 2023. godini.

Usvojen je potom i Prijedlog odluke o visini naknade predsjednicima savjeta mjesnih zajednica na području grada Derventa za 2024. na 100 KM u bruto iznosu, te nekoliko prijedloga odluka o utvrđivanju tržišne vrijednosti gradskog građevinskog zemljišta i zamjeni nekretnina između Grada i zainteresovanih fizičkih lica.

Prijedlog odluke o prodaji službenih vozila u vlasništvu grada Derventa takođe je dobio podršku odbornika, kao i Informacije o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim i srednjim školama u Derventi..

Na kraju, prihvaćeno je i razrješenje Denisa Zelenike kao člana Gradske izborne komisije Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here