Vijesti Kultura i obrazovanje 4. Sajam antikviteta: Biblioteka i ove godine okupila kolekcionare – FOTO

4. Sajam antikviteta: Biblioteka i ove godine okupila kolekcionare – FOTO

0

Narodna biblioteka “Branko Radičević” četvrtu godinu u nizu bila je domaćin kolekcionarima i ljubiteljima starina iz Travnika, Zavidovića, Srpca, Banjaluke, Gradiške i Ozrena.

Predsjednik lokalne ispostave udruženja kolekcionara “Denarius” Mile Vidičević kaže da je sajam ovog puta okupio 17 izlagača.

Ono što je meni najzanimljivije svakako su vojne starine iz doba Kraljevine Jugoslavije, a imamo i veliki broj numizmatičara, kolekcionara dokumenata i sličnog. Iako prodajnog karaktera, kolekcionari najviše međusobno razmjenjuju stvari, naglašava Vidičević.

Redovni učesnik ove već pomalo tradicionalne manifestacije u okviru Velikogospojinskih svečanosti je Branislav Gavrić.

Najviše prikupljam “militariju”, a pored pištolja, imam sablje i noževe iz doba Kraljevine Jugoslavije, kao i nekoliko bodeža iz austrougarskog doba. Oni nisu česti, pa ako su dobro očuvani, vrijednost im je i do 800 evra, kaze Gavrić.

Izložba je otvorena do 14.00 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here