Vijesti Razno Žana, Kristijan, Bojana i Luka putuju u Dvorove na Prvenstvo RS u...

Žana, Kristijan, Bojana i Luka putuju u Dvorove na Prvenstvo RS u šahu

0

Proteklog vikenda završeno je Prvenstvo Šahovskog kluba Derventa za kadete na kome se takmičilo 18 takmičara, koji pohađaju školu šaha koja djeluje pri klubu.

Zana, Kristijan, Bojana i Luka putuju u Dvorove na Prvenstvo RS u sahu

Igralo se po Bergerovom sistemu u 17 kola, a pobjednik je Žana Kokanović sa 16,5 osvojenih poena. Drugo mjesto je zauzeo Kristijan Kokanović sa 15,5 poena, a treće Bojana Bojanić sa 15 poena. Četvrti je bio Luka Knežević sa 14 poena.

Oni će predstavljati klub na Prvenstvu Republike Srpske za kadete i kadetkinje koje se narednog vikenda održava u Banji Dvorovi.

Peto i šesto mjesto su podijelili Dejan Knežević i Boris Miodanić sa 10,5 poena, dok su sedmo i osmo mjesto podijelili Vukašin Milanović i Aljoša Preradović sa 8,5 poena, a deveti je bio Adrijan Đurđević sa 8,5 poena.

Međunarodni turnir u Gradačcu

U nedjelju je u Gradačcu održan tradiocionalni Međunarodni turnir u šahu na kome se takmičilo 70 igrača iz pet zemalja od čega čak 14 velemajstora. Pobjednik turnira je srbijanski velemajstor Ivan Ivanišević sa 7,5 poena.

Derventski klub su uspješno predstavili majstorski kandidati Nesim Ahmić i Duško Miličić koji su sa po pet osvojenih poena ostvarili plasman na diobu 24. mjesta sa  banjalučkim velemajstorom Vukić Milanom, što dovoljno govori o uspjehu naših igrača i jačini turnira. Treći naš predstavnik Milenko Živković se sa 3,5 poena plasirao se u donji dio tabele.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here