Vijesti Društvo Asfaltiranje lokalnog puta Leksija–Vrhovi među kapitalnim projektima

Asfaltiranje lokalnog puta Leksija–Vrhovi među kapitalnim projektima

1

Grad Derventa će podržati, kroz Plan kapitalnih ulaganja za 2024. godinu, asfaltiranje lokalnog puta Leksija – Vrhovi u Gornjoj Lupljanici kojim bi se ostvarila bolja povezanost između šest derventskih sela i grada.

Dogovoreno je to na sastanku gradonačelnika Dervente Milorada Simića sa predstavnicima Građevinskog odbora za asfaltiranje lokalnog puta Leksija–Tešića bare -Vrhovi, stoji u saopštenju predsjednika Građevinskog odbora.

Prvi čovjek grada dao je podršku i pohvalio aktivnosti na projektu asfaltiranja „tranzitnog“ puta, te rekao da će se u ovaj projekat, koji je jedan od najvažnijih preostalih, uključiti i lokalna zajednica tako što će u budžetu grada za 2024. godinu, na stavci kapitalne investicije, planirati sredstva za ovu namjenu. Gradonačelnik Simić naglasio je da će lokalna zajednica narednih mjeseci planirati budžet za sljedeću godinu, a u njemu će se naći i stavka za asfaltiranje pomenutog lokalnog puta, navode iz Građevinskog odbora.

Neophodno je da se, pored novca koji izdvoji lokalna zajednica, dio sredstava za ovaj put obezbijedi i sa republičkog, te nivoa BiH.

Podršku ovom projektu dali su i poslanici iz Dervente u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić i Denis Pijetlović. I oni su, takođe, naglasili da je neophodno da se dio sredstava obezbijedi i sa republičkog nivoa, stoji u saopštenju.

Predstavnici Građevinskog odbora su istakli da je „tranzitni“ lokalni put od Leksije preko Tešića bara do Vrhova, značajan kako za same mještane sela Gornja Lupljanica, tako i za stanovnike šest mjesnih zajednica južnog dijela derventskog područja koji će za pet kilometara približiti radna mjesta, zdravstvene ustanove, škole i ostale sadržaje grada stanovnicima ovog područja.

Inicijativa za asfaltiranje puta pokrenuta je krajem prošle godine, a aktivnosti za realizaciju projekta počele početkom prošlog mjeseca. Inicijativa građana je prvo prerasla u Inicijativni odbor, a potom je formiran i Građevinski odbor od 11 članova od kojih su šest predsjednici mjesnih zajednica Crnča, Osinja, Pojezna, Cerani, Velika Sočanica i Gornja Lupljanica.

Poslije formiranja Građevinskog odbora jedna od najvažnijih aktivnosti je prikupljanje novčanih sredstava, pa je do 15. septembra 2023. godine sakupljeno 23.000 KM. Novac su dali brojni mještani Gornje Lupljanice, ali i drugi donatori poput biznismena Žarka Brestovca iz Kanade.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Već godinama obmanjujete narod sa obećanjima o priključku na autoput u Osinji, a vezano uz to, obećavali ste proširenje puta od Modrana do Osinje…. međutim ništa od tih obećanja… A onda od jednom izlazite sa novom pričom o asfaltiranju puta Leksija – Vrhovi, koju ćete natezati do izbora, pa onda ništa od toga. Dokle više?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here