Vijesti Besplatni specijalistički pregledi

Besplatni specijalistički pregledi

0

Nivo zdravstvenih usluga u derventskom Domu zdravlja odnedavno je značajno unaprijeđen. Pacijenti imaju mogućnost pregleda, uz ovjerenu zdravstvenu knjižicu i uputnicu porodičnog ljekara, kod jednog od 12 ljekara specijalista.

Pregledi su potpuno besplatni, a obavljaju ih ljekari koji su za tu uslugu ugovor potpisali sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Do sada su Dervenćani, kojima je bila neophodna pomoć ljekara-specijaliste, bili prinuđeni da na preglede putuju u dobojsku bolnicu ili da koriste usluge privatnih ordinacija.

– Taj nivo zdravstvene zaštite, specijalistički pregledi, nikada nije bio kvalitetno riješen i ovo je prvi put da naši pacijenti imaju sve specijaliste u Derventi i to besplatno – kaže direktor Doma zdravlja Derventa Mirko Šaran.

On je izrazio zadovoljstvo što je dugoročno riješen problem internističkih pregleda. Sa specijalistom interne medicine Zoricom Grbić potpisan je petogodišnji ugovor o pružanju internističkih usluga, uz ultrazvučne, EKG i slične preglede.

Doktorka Grbić ordiniraće u svojoj ambulanti, a za besplatan pregled pacijenti treba da imaju ovjerenu zdravstvenu knjižicu i uputnicu iz ambulante porodične medicine.

Ostali ljekari, specijalisti pedijatrije, opšte hirurgije, oftalmolozi, ORL, ortopedije i traumatologije, pneumoftiziologije, dermatovenerologije, kardiologije i neurologije ordiniraće u Domu zdravlja, gdje je smještena i porodična medicina i većina ostalih službi Doma zdravlja.

Č.V. – Glas Srpske

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here