Vijesti Kultura i obrazovanje Biblioteka nagradila najvjernije čitaoce

Biblioteka nagradila najvjernije čitaoce

0

Osim besplatnog upisa za sve zainteresovane, Narodna biblioteka „Branko Radičević“ je povodom Svjetskog dana knjige simbolično je nagradila svoje najvjernije čitaoce u prethodnoj godini.

Najviše knjiga u 2020. godini, čak 108, na Odjeljenju za djecu pročitala je Jelena Preradović, dok je na Odjeljenju za odrasle najčešći gost bio Miloš Kovačić sa 78 pročitanih knjiga.

Najčitaniji strani naslovi 2020. godine bili su „Sneško“ Ju Nesbea, „Golmanov strah od penala“ Pitera Handkea, „Devojka i noć“ Gijoma Musoa, „Anđeosko drvo“ Lusinde Rajli, te „Tetovažer iz Aušvica“ Hedera Morisa, dok su najčitaniji domaći naslovi „Teodorin prsten“ autora Vanje Bulića, „I grob i rob“ Vuka Draškovića, „Ne dam te“ Vesne Dedić i „Neki drugi život“ Jelene B. Alimpić.

Ukupan knjižni fond Narodne biblioteke „Branko Radičević“ broji 42.008 knjiga, a tokom 2020. godine obnovljen je sa 918 novih naslova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here