Vijesti Hronika CJB Doboj: Više sankcionisanih vozača zbog alkoholisanja, nego zbog nekorištenja pojasa

CJB Doboj: Više sankcionisanih vozača zbog alkoholisanja, nego zbog nekorištenja pojasa

0

stop-policija

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 01. do 07.11.2016. godine, otkriveno je ukupno 1316 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1818 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 1189 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja su isključena 163 vozača i 35 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 140 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg, 44 vozača su lišena slobode. Od toga, kod 8 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, kod 36 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1 do 2 gr/kg, dok je 7 vozača odbilo da se podvrgne alkotestiranju. Kod 89 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisana su 594 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 402 vozača prekoračila su dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima, dok su 192 vozača prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u naseljenim mjestima (215) i van naselja (115) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 135 učesnika u saobraćaju. Od ukupno kontrolisanih 9 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisan je jedan vozač mopeda i 8 biciklista.

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj u periodu od 03. do 05.11. 2016. godine sprovedena je republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerena na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

CJB Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here