Vijesti Hronika Dervenćanka osuđena zbog prodaje droge

Dervenćanka osuđena zbog prodaje droge

0

Mirela Jotanović (27) iz Dervente osuđena je u dobojskom Okružnom sudu na četiri godine zatvora jer je zajedno sa više osoba dogovorila prodaju skanka vrijednog 9.000 maraka koji je vozila u automobilu, piše Glas Srpske.

Osuđena je za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a nakon izricanja presude ukinute su joj ranije izrečene mjere zabrane.

Prema presudi, Jotanovićeva je početkom januara prošle godine sa Ljubišom Mirjanićem, koji je ranije osuđen na tri godine zatvora, dogovorila da preuzme određenu količinu droge radi dalje prodaje.

Dalje se navodi da je Jotanovićeva 3. januara prošle godine ostvarila kontakt sa njoj nepoznatim muškarcem sa kojim je dogovorila da će mu narednog dana, do 11 časova u Derventu donijeti i prodati tri kilograma droge za 9.000 KM.

Kako stoji u optužnici Jotanovićeva je 4. januara u jutarnjim časovima vozilom “škoda oktavija” odvezla se u Novu Topolu gdje je, po prethodnom dogovoru sa Mirjanićem na parkingu ispred jednog tržnog centra ostavila otključano vozilo, te se uputila u obližnji kafić. Mirjanić se dovezao “pasatom” koji je parkirao pored njene “škode” te iz prtljažnika izvadio dvije vreće u kojima se nalazilo oko 3,2 kilograma droge.

Drogu je prebacio u automobil Jotanovićeve te se nakon izvršene primopredaje optužena vozilom uputila u pravcu Dervente. Dolaskom na parking jednog restorana iz prtljažnika vozila izvadila je dvije vreće droge i stavila ih na betonske nosače za suncobran pored restorana.

Tada je naišla patrola policije, te je pronađeno šest paketa marihuane. Prema ranijim informacijama iz istrage, kada je pronađena droga na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, pretreseni su stan, vikendica, kuća i pomoćni objekti i tri automobila koje koristi Mirjanić, a pronađena je prostorija koja je u ranijem periodu korištena za ilegalnu proizvodnju skanka. Jotanovićeva i Mirjanić uhapšeni su u akciji “Ukrina1”.

Glas Srpske.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here