Vijesti Kultura i obrazovanje Derventa bogatija za novu predškolsku ustanovu: Klub “Vučko” otvara vrata za mališane...

Derventa bogatija za novu predškolsku ustanovu: Klub “Vučko” otvara vrata za mališane – FOTO

1

Od prvog septembra svoja vrata za derventske mališane otvara i Klub za djecu “Vučko”, treća ustanova ove vrste u našem gradu. U renoviranim prostorijama u Ulici Svetog Save bb svoje predškolsko obrazovanje moći će pohađati još 70 derventskih mališana.

Iako na području naše opštine postoje dvije predškolske ustanove, one nemaju dovoljno kapaciteta za svu djecu, zbog čega su mnoga na listama čekanja i samim tim uskraćeno im je pravo na veoma značajno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kaže vlasnica novoregistrovane predškolske ustanove Tamara Bokarić.

Takođe, u prostorijama naše ustanove od 2012. do 2018. uspješno su radila dva kluba za djecu, što i mi želimo nastaviti. Radili smo na renoviranju i usavršavanju prostora, kako bi našim polaznicima pružili vrhunske higijenske i sigurnosne uslove, što je za nas, pored kvaliteta vaspitanja i obrazovanja, od krucijalne vaznosti, kaže Bokarićeva.

A za ostvarivanje značajnih ciljeva, u saradnji sa više državnih predškolskih ustanova iz regiona, izrađen je savremeni program predškolskog vaspitanja, u skladu sa propisima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U okviru pomenutog program djeca će imati časove početnog engleskog jezika, pa će uz pjesmice i igru učiti prve strane riječi, kao i profesora fizičkog vaspitanja sa kojim će započeti prvu školicu sporta. Sa našim saradnicima obezbijedili smo posjete stomatologa, pedijatra, kao i psihologa, koji će održavati zajedničke radionice roditelja i djece, naglašava vlasnica kluba “Vučko”.

Pored velikih, prozračnih i prirodno osvjetljenih prostorija, u kojima će mališani moći nesmetano da se kreću i igraju, “Vučko” raspolaže i sa prostranim dvorištem, izdvojenim od gradske buke i specijalno uređenim za kvalitetno vrijeme provedeno na otvorenom.

Posebnu pažnju u “Vučku” pridaju saradnji sa roditeljima, kao veoma važnim preduslovom za srećan i kvalitetan boravak djece u ustanovi.

Samim tim roditelji postaju ravnopravni učesnici i najsnažniji saveznici u ostvarivanju cjelokupnog predškolskog iskustva. U izdradi je i internet stranica preko koje će roditelji, pored direktne komunikacije sa nama, imati uvid u sve novosti i obavjestenja vezane za rad naše predškolske ustanove, ističe Bokarićeva.

Sve informacije zainteresovani roditelji mogu dobiti na broj telefona 066 084 968 ili putem e-adrese [email protected], kao i FB stranice Klub za djecu “Vučko”.

O mališanima će brinuti kvalifikovano osoblje

U novoj predškolskoj ustanovi biće formirane dvije starosne grupe, jedna za mališane od 2 i 3 godine i druga za uzrast od 3 do 6 godina. Radno vrijeme “Vučka” biće od 6 do 18 časova.

O mališanima će brinuti tim od pet ambicioznih vaspitacica, spoj iskustva i mladosti, kao i obučena kuvarica, sa iskustvom u radu u predškolskoj ustanovi.

Vaspitačice su zadužene za uspješno provođenje programa rada koji obuhvata razne radionice, priredbe, izlete i posjete raznim manifestacijama i institucijama, dok će kuvarica, u saradnji sa nutricionistom, a u skladu sa Pravilnikom ministarstva, spremati svježe i ukusne obroke. Jelovnik će se praviti na sedmičnom nivou, a želja nam je da od malih nogu djeca usvajaju zdrave prehrambene navike, te da zajedno sa fizičkim aktivnostima imaju zdrav rast i razvoj, naglašava Bokarićeva.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here