Vijesti Sport Derventa domaćin trke Otvorenog prvenstva BiH, član MK “Miron” na pobjedničkom postolju...

Derventa domaćin trke Otvorenog prvenstva BiH, član MK “Miron” na pobjedničkom postolju – FOTO

0
Foto: Nikola Kulaga

Na moto-kros izletištu Derventa juče je vožena druga trka Otvorenog privenstva BiH na kojoj je u najačoj klasi “MX1” slavio Dario Čerkez, vozač MCK Vitez.

U klasi “MX2” izjednačeni su bili Ivan Kundid iz Hrvatske i Marko Češko iz Srbije, dok je u klasi “MX85” najbolji bio Ivano Vidak iz EKC Team Travnik”. Pobjednik klase “Veteran” bio je Boško Rezo iz AMK Uskoplje.

Staza kao i svi prateći sadržaji na stazi su bili jako dobro pripremljeni i vidljiv je velik napredak u organizaciji u odnosu na prošlogodišnju pozivnu trku. Vozači iz BiH, Hrvatske i Srbije su pokazali iznimne vještine i pohvalno se izrazili i o stazi i sveukupnoj o organizaciji. Velike pohvale i organizatoru MK “Miron moto”, a posebno vozačima, koji su nastupili u dosta velikom broju u vrijeme pandemije, a tako i financijske krize, te po visokim, pravim ljetnim temperaturama, saopšteno je iz Moto saveza BiH.

Čast domaćina, MK “Miron moto” odbranio je Dario Kojić, pobjednik trke u klasi “MX Turist”, u kojoj su nastupili i Dervenćani Miloš Makivić, Bojan Knežević, Vidović Zoran i Todorić Darko. Kojić je prvo mjesto osvojio i na prvoj trci u Bugojnom, tako da je sada vodeći u ovoj klasi.

Zahvaljujući njihovom nastupu MK “Miron moto” osvojio je treće mjesto u ekipnom poretku.

Ovo izletište je postalo novo lice Dervente. Postali smo prepoznatljivi po moto–krosu, a to je nešto za čim težim dugi niz godina i razlog što sam se posvetio ovoj vrsti motociklizma. Nastupila su 32 vozača iz BiH, Hrvatske i Srbije i ja im se posebno zahvaljujem, kazao je Miroslav Miron Milojević, predsjednik kluba i organizator trke.

Slijedeća trka OPBiH voziće se na Motodromu ”Gajice” u Kreševu, dok će se odluka o eventualnoj trci u Vitezu donijeti naknadno.

Foto-galerija Nikole Kulage:

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here