Vijesti Kultura i obrazovanje Derventa: Upoznajte Glossa – centar za njemački jezik

Derventa: Upoznajte Glossa – centar za njemački jezik

0

Ukoliko želite da na kvalitetan način naučite njemački jezik, posjetite Glossa-centar u Derventi.

Zahvaljujući Glossa – centru za njemački jezik u Derventi i naši sugrađani imaju priliku da njemački jezik uče po najvišim standardima, te da stečeno znanje dokažu polaganjem Goethe-ispita i dobijanjem međunarodno priznatog Goethe-sertifikata.

Osnovna ideja kojom su se vodili osnivači Glosse jeste omogućavanje polaznicima pohađanje jednog inovativnog i svobuhvatnog koncepta; naime, po prvi put kurs nije obuhvatao samo učenje njemačkog jezika, već i upoznavanje sa kulturom njemačkog govornog područja – dakle, sa oblastima koje su jednako značajne za usvajanje jednog stranog jezika.

Takav model rada polaznici su itekako prepoznali, zbog čega je od 2011. godine i osnivanja Glossa – centra za njemački jezik sa sjedištem u Banjoj Luci formirano jedanaest novih poslovnica, među kojima i u našoj opštini.

– Veliko interesovanje građana Dervente za učenje njemačkog jezika, bilo da se radi o dodatnom obrazovanju, profesionalnom usavršavanju ili jednostavno o hobiju, jedan je od ključnih povoda za otvaranje Glossa-centra u ovoj opštini. Da je to bio dobar potez, Dervenćani dokazuju i pohađanjem kurseva za odrasle i djecu, ali i interesovanjem za manifestacije poput „Večeri njemačke kulture“, koje je Glossa-centar u saradnji sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke organizovao i u Derventi, kaže gospođa Kalabić iz sektora za korporaciju, razvoj i strategije Glossa mreže BiH.

Iako je akcenat centra na kursevima njemačkog jezika različitih nivoa, sastavni dio su i usluge prevođenja, nastava na daljinu (online), ljetna škola njemačkog jezika u Beču, kao i mogućnost intenzivne pripreme i polaganja međunarodno priznatog Goethe-ispita u Glossa-centrima u Banjoj Luci ili u Tuzli u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine.

Pored redovnih usluga nudimo i brojne besplatne sadržaje poput kulturnih manifestacija kao što su „Večeri njemačke kulture“, filmske večeri, književne večeri, te radionice obrazovnog karaktera, koje za cilj imaju da građanima daju uvid u određenu oblast primjene njemačkog jezika u svakodnevnom životu. Naš besplatni edukativni, kulturni i zabavni program je namijenjen kako odraslima, tako i djeci, naglašava Kalabićeva.

Polaznici Glossa-centra u Derventi su i odrasli i mladi, praktično svi stariji od tri godine, jer su programi prilagođeni njihovom uzrastu, ali i predznanju polaznika. Nastavu sprovode profesori njemačkog jezika, u skladu sa visokim kriterijumima koje propisuje Glossa – centar za njemački jezik, a koji svoje znanje unapređuju na seminarima i konferencijama u zemlji i inostranstvu.

Nastavni kadar je tako metodički i pedagoški obučen i spreman da vodi polaznike korak po korak ka glavnom cilju – uspješnom savladavanju njemačkog jezika.

Polaznik prije svega stiče znanje njemačkog jezika u skladu sa normama Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, kao i maksimalnu pripremljenost za komunikaciju na njemačkom jeziku u okviru vještina koje stiče odabranim kursom. To bi značilo da svaki polaznik Glossa-centra Derventa ima mogućnost da uči njemački jezik prema tačno definisanim ciljevima koje će tokom kursa postići. Samim tim se kroz kurseve u ovom centru priprema za polaganje međunarodno priznatog Goethe-ispita iz svih oblasti komunikacije – govora, slušanja, čitanja i pisanja. Naravno, svi polaznici koji dođu u Glossa – centar za njemački jezik Derventa imaju mogućnost da koriste sve dodatne programe koje Centar nudi, pojašnjava Kalabićeva.

Ona ističe da su nakon šest godina postojanja mreže Glossa-centara ostvareni brojni rezultati na koje su zaposleni posebno ponosni, prije svega na činjenicu da su omogućili učenje njemačkog jezika širom BiH.

Tokom rada Glossa-centra su nastala brojna partnerstva i saradnje, među kojima su one sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine, Ambasadom Savezne Republike Njemačke, univerzitetima i udruženjima studenata, bibliotekama, srednjoškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, dječijim obdaništima, domovima za nezbrinutu djecu i drugim institucijama i organizacijama čiji je rad prije svega koristan za zajednice i zemlju u kojoj oni djeluju, za kraj će Kalabićeva.

Svi koji se žele bolje upoznati sa radom Glossa – centra za njemački jezik to mogu učitiniti putem internet adrese www.glossa.ba, a svi zainteresovani za kurseve njemačkog jezika za odrasle i djecu, za prevođenje ili za neku drugu aktivnost koju Glossa-centar u Derventi sprovodi, mogu ostvariti kontakt putem broja telefona 066 848 261, putem mail adrese [email protected] ili lično u prostorijama Centra u ulici Cara Lazara (zgrada Derventskog lista) od 17.00 h do 22.00 časa svakim radnim danom.

Iz Glossa-centra Derventa poručuju DEUTSCH IST SUPER! i dobro nam došli!

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here