Vijesti Društvo Fokus grupe dale prve prijedloge na Strategiju razvoja opštine Derventa do 2025....

Fokus grupe dale prve prijedloge na Strategiju razvoja opštine Derventa do 2025. godine

0

U okviru javne rasprave na Nacrt Strategije razvoja opštine Derventa za period 2018-2025. godine 28. i 29. novembra u Opštinskoj upravi Derventa održane su stručne rasprave fokus grupa iz oblasti privrede, poljoprivrede, turizma i ekologije, obrazovanja, kulture, zdravstva i socijalne zaštite, kao i fokus grupa za infrastrukturu i prostorno planiranje.

U toku rasprave bilo je riječi o analizi i ocjeni izrade strategije, kao i ciljevima, ciljnim grupama, te predloženim programima i projektima. Nakon konstruktivne rasprave, učesnici su pozitivno ocijenili cjelokupnu Strategiju razvoja opštine Derventa, a predložili su i nekoliko novih projekata iz oblasti privrede, kulture i obrazovanja, kojima će Strategija biti dopunjena, stoji na službenoj internet stranici opštine Derventa.

Prijedlog direktora preduzeća „Sanino“ Radovana Pazurevića bio je usmjeren ka prilagođavanju obrazovnog sistema tržištu rada, dok je Zoran Tošić, iz preduzeća „MREŽA NETWORK“, predložio projekat osnivanja slobodne zone u Derventi. Gordana Simić, direktor JU „Trol“ i Vladan Popović, direktor Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“, predložili su projekat koji se odnosi na pomoć djeci s poteškoćama u učenju i razvoju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here